Αντίστροφη μέτρηση για την Creta Farms

Αντίστροφη μέτρηση για την Creta Farms

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος δεν έχουν οι τραγελαφικές καταστάσεις στην Creta Farms με το νέο επεισόδιο να λαμβάνει χώρα μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της εταιρείας και την τελευταία –καθώς φαίνεται– ευκαιρία διάσωσής της.

Η ολοένα και μεγαλύτερη απαξίωση της μέχρι πρόσφατα κραταιάς αλλαντοβιομηχανίας πάντως μάλλον αποτρέπει αρκετούς από τους αρχικά ενδιαφερόμενους επενδυτές, με πηγές της αγοράς να εκτιμούν ότι σήμερα τελικώς θα κατατεθούν το πολύ δύο προσφορές. Ακόμη δε και αν κατατεθούν περισσότερες, είναι δύσκολο εάν θα γίνουν αποδεκτές από τις πιστώτριες τράπεζες, καθώς εκτιμάται ότι ζητούν διαγραφή χρεών ακόμη και σε ποσοστό 80%. Βέβαιη θεωρείται η κατάθεση προσφοράς από τον Θεόδωρο Δουζόγλου, ο οποίος αυτή τη φορά ζητεί «κούρεμα» χρεών, σε αντίθεση με την πρόταση που είχε κάνει τον Ιούνιο. Πηγές κοντά στον επιχειρηματία υποστηρίζουν ότι η διαγραφή που προτείνει κινείται σε «λογικά πλαίσια». Πιθανή επίσης θεωρείται η κατάθεση προσφοράς και από ισπανική εταιρεία.

Χθες λοιπόν οι εργαζόμενοι της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της στο Ρέθυμνο έγιναν μάρτυρες της άφιξης του Μάνου Δομαζάκη στην έδρα της Creta Farms με ελικόπτερο, γεγονός μάλιστα που καταγράφηκε και σε ερασιτεχνικό βίντεο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επικρίνουν τη σχετική σπατάλη –αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ– για τη μίσθωση του ελικοπτέρου την ώρα που η εταιρεία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Ο Μάνος Δομαζάκης πήγε στις εγκαταστάσεις προκειμένου να παραστεί στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, καθώς κατά τον ίδιο, αυτή διεκόπη την προηγούμενη Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και δεν ολοκληρώθηκε, ενώ ο ίδιος είχε αποχωρήσει, χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα φορτηγό μεταφοράς χοίρων. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, πάντως, δεν είχε εκδοθεί καμία ανακοίνωση για τις αποφάσεις αυτής της γενικής συνέλευσης, ούτε κάποια από τις συνήθεις διαρροές σχετικά με την έκβασή της.

Από την πλευρά του ο αδερφός του Μάνου, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, δεν παρέστη στη χθεσινή γενική συνέλευση, αφού κατά τον ίδιο αυτή ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη και εξέλεξε νέο διοικητικό συμβούλιο με τον ίδιο να καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου. Ο ίδιος μάλιστα στις 27 Σεπτεμβρίου κατέθεσε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) το πρακτικό της γενικής συνέλευσης και της συγκρότησης νέου διοικητικού συμβουλίου, έχοντας λάβει τον σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, ακόμη και αν ο Μάνος Δομαζάκης στείλει άλλο πρακτικό προς καταχώριση, θα πρέπει πρώτα να εξετασθεί το πρακτικό που έχει καταθέσει ο αδερφός του.

Ο Κ. Δομαζάκης απέστειλε χθες το πρωί επιστολή στο δικηγορικό γραφείο που λειτουργεί ως πληρεξούσιο των πιστωτριών τραπεζών, στην οποία εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους δεν παρέστη στην κατά τον αδερφό του Μάνο συνέχεια της γενικής συνέλευσης. Η επιστολή καταλήγει χαρακτηριστικά: «Σας καλώ να σεβαστείτε τις νομίμως ληφθείσες στις 26/9/2019 αποφάσεις του σώματος της Γ.Σ. των μετόχων της εταιρείας ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ, που δεσμεύουν κατά νόμο και καταστατική πρόβλεψη και τους απόντες και διαφωνούντες μετόχους, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και η τάξη, διότι η αποχή και δη αδικαιολόγητη από λήψη αποφάσεων επί καίριων ζητημάτων από τα οποία εξαρτάται η τύχη νομικών και φυσικών προσώπων, είναι εκείνη που αιτιακά θα οδηγήσει αναπόδραστα στην ανήκεστη βλάβη όλων των εμπλεκομένων».

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αποστολής νέων συμπληρωματικών στοιχείων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στο πλαίσιο του ελέγχου που έχει αναθέσει στην Deloitte για τα τεκταινόμενα στην Creta Farms. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή