ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σταματάει ξανά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2

Σταματάει ξανά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2

Σε ομόφωνη απόφαση  αναστολής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2, που άρχισε το περασμένο Σάββατο, κατέληξαν κατά το προχθεσινό Δ.Σ. οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της κατηγορίας (απουσίασε μόνο ο Απόλλων Λάρισας), αφού δεν δέχθηκαν την πρόταση μείωσης κατά 50% που έκανε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ σε σχέση με τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση για την απόκτηση του δικαιώματος μετάδοσης των αγώνων του πρωταθλήματος.

Η συνεδρίαση διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα και όπως ειπώθηκε, θα τηρηθεί «στάση αναμονής», ενώ παράλληλα θα γίνουν νέες προσπάθειες για την επίτευξη καλύτερης συμφωνίας προς την πλευρά της κυβέρνησης. Μάλιστα, κάποιοι έλεγαν ότι πρέπει αντιπροσωπεία να συναντήσει τον πρωθυπουργό, αφού οι επαφές με τους υπόλοιπους έχουν «εξαντληθεί».

Μαζί με την απόφαση για αναστολή του πρωταθλήματος η Σούπερ Λιγκ 2 προκήρυξε διαγωνισμό για την τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων του, ώστε να διαπιστωθεί το κόστος παραγωγής, το οποίο δεν καλύπτει, σε ενδεχόμενη συμφωνία η ΕΡΤ. Το θέμα της Σούπερ Λιγκ 2 θα συζητηθεί και στην επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ στις 10 Οκτωβρίου, κατά την οποία θα αναζητηθεί η εύρεση λύσης. Μάλιστα, μεταξύ των παραγόντων της Σούπερ Λιγκ 2 φέρεται να υπάρχει η σκέψη της μη συμμετοχής των ομάδων τους στους αγώνες Κυπέλλου.

Σε απόλυτα νούμερα η πρόταση της ΕΡΤ σημαίνει ότι οι Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα θα πάρουν από περίπου 700.000 ευρώ, αντί 1,4 εκατ. ευρώ ενώ οι υπόλοιπες εννέα ΠΑΕ από 400.000 ευρώ αντί 800.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Σούπερ Λιγκ 2 ήταν να γίνει μείωση 12% σε Λεβαδειακό, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα ώστε να «πέσουν» στο 1,2 εκατ. ευρώ και 20% στις υπόλοιπες εννέα ομάδες ώστε να εισπράξουν από 650.000 ευρώ.