ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραμένει η σύγχυση για τη διοίκηση της Creta Farms

Παραμένει η σύγχυση για τη διοίκηση της Creta Farms

Με καταγγελίες από τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη για «υπόγειες διασυνδέσεις» ΓΕΜΗ και Creta Farms και εκκλήσεις των εργαζομένων της εταιρείας προς τους βασικούς μετόχους της, αλλά κυρίως προς τις πιστώτριες τράπεζες, συνεχίστηκε χθες το σίριαλ της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η σύγχυση σχετικά με το ζήτημα σε ποιον ανήκει κατά τον νόμο η διοίκηση της υπό κατάρρευση εταιρείας, με το μεν Χρηματιστήριο Αθηνών να μην αναρτά τις ανακοινώσεις περί αποφάσεων γενικής συνέλευσης που εξέδωσε η πλευρά Μάνου Δομαζάκη, και το δε ΓΕΜΗ να εμφανίζει ακόμη ως νόμιμη διοίκηση αυτή του Μ. Δομαζάκη και όχι αυτή του Κωνσταντίνου Δομαζάκη.

Χθες, ο Κ. Δομαζάκης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει επί της ουσίας διασυνδέσεις του εποπτικού συμβουλίου του ΓΕΜΗ με μέλος της διοίκησης του Μάνου Δομαζάκη. Συγκεκριμένα, αποδίδει τη μη ανάρτηση στο ΓΕΜΗ των δικών του ανακοινώσεων περί της γενικής συνέλευσης της Creta Farms στις 26 Σεπτεμβρίου και του νέου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στο γεγονός ότι ο κ. Πέτρος Μαραβελάκης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου –υπό τον Μάνο Δομαζάκη– και της επιτροπής ελέγχου της Creta Farms εμφανίζεται να είναι και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του ΓΕΜΗ. «Τώρα που οι μάσκες πέφτουν, δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για την αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών για τα διαδραματιζόμενα και όχι μόνο και καλούμε την προϊσταμένη αρχή του ΓΕΜΗ να πράξει τα δέοντα», καταλήγει η ανακοίνωση του Κ. Δομαζάκη.

Αρμόδιος ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε στην «Κ» ότι η θητεία του Εποπτικού Συμβουλίου έχει λήξει και δεν έχει ανανεωθεί, αλλά ούτε έχει συγκροτηθεί νέο, ότι οι αρμοδιότητές του μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εταιρειών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, καθώς και ότι με το επικείμενο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο θα καταργηθεί το Εποπτικό Συμβούλιο. Παρόμοιου περιεχομένου ήταν η επιλεκτική διαρροή υπό τη μορφή non paper που έγινε χθες το απόγευμα από την πλευρά του Μ. Δομαζάκη.

Σημειώνεται ότι η θητεία του Εποπτικού Συμβουλίου του ΓΕΜΗ, στο οποίο συμμετείχε ο Π. Μαραβελάκης, ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου 2011 και ήταν πενταετής. Από την έρευνα της «Κ» στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πράγματι δεν προκύπτει ανανέωση, και μάλιστα με συμμετοχή του Π. Μαραβελάκη μετά τη λήξη της θητείας του. Ωστόσο, στην ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ και της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (www.businessportal.gr), εμφανίζεται ότι υπάρχει το επίμαχο εποπτικό συμβούλιο, γεγονός που επιτείνει τη σύγχυση. Σε ερώτηση, πάντως, της «Κ» προς τον αρμόδιο παράγοντα για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τις αναρτήσεις περί της διοίκησης της Creta Farms, η απάντηση είναι ότι εξετάζονται τα στοιχεία από τις 23 Σεπτεμβρίου 2019, ότι έχουν ζητηθεί έγγραφα από την εταιρεία και θα αποσταλούν για να αποφανθεί σχετικά ο νομικός σύμβουλος, χωρίς να τίθεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι εργαζόμενοι της Creta Farms, από την πλευρά τους, ζητούν από τις τράπεζες να «ξεπαγώσουν» τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας και ειδικά τις πιστώσεις που αφορούν τη μισθοδοσία του προσωπικού και την προμήθεια πρώτων υλών.