Τι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS

Τι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν τίθεται θέμα εισόδου στρατηγικού επενδυτή στην επιχείρηση, δηλώνουν στελέχη της MLS, μετά τη σημαντική πτώση που καταγράφει η μετοχή της επιχείρησης. Παράλληλα, όπως αναφέρουν, οι δύο βασικοί μέτοχοι της επιχείρησης τεχνολογίας δεν έχουν μειώσει τη συμμετοχή τους σε αυτή.

Πρόκειται για τον ιδρυτή της επιχείρησης και βασικό μέτοχό της με 50,01% Γιάννη Καματάκη, αλλά και τον σεΐχη Καλίντ μπιν Τζασίμ αλ Θανί και κάτοχο του 5,4% των μετοχών. Στελέχη της MLS ανέφεραν χθες ότι με βάση τα μετοχολόγιο της περασμένης Πέμπτης, η συμμετοχή τους δεν έχει υποχωρήσει στο ελάχιστο, παρά τη σημαντική πτώση της τιμής της μετοχής. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επενδυτικών σχέσεων της εταιρείας Γιώργο Ταχταλίδη, οι δύο μέτοχοι μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας δεν είχαν διαθέσει καμία μετοχή της επιχείρησης.

Πάντως και χθες η μετοχή της MLS σημείωσε νέα μεγάλη υποχώρηση, κατά 14,25%. Εκλεισε έτσι στο 1,775 ευρώ υποχωρώντας κατά περίπου 60% από το τέλος του περασμένου Αυγούστου και κατά 66,6% από το υψηλό των 5,32 ευρώ που καταγράφηκε στη διάρκεια των τελευταίων 52 εβδομάδων. Η κεφαλαιοποίηση της επιχείρησης από περίπου 66 εκατ. ευρώ έχει υποχωρήσει στα 22 εκατ. ευρώ.

Θρυαλλίδα για τη νέα πτώση της τιμής της μετοχής, κατά την περασμένη Παρασκευή και χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τον κ. Ταχταλίδη, υπήρξε η παρανόηση πολλών διαχειριστών επενδυτικών κεφαλαίων ότι επίκειται είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην επιχείρηση. Η παρανόηση αυτή έγινε κατά την παρουσίαση της MLS, από τον ιδρυτή της κ. Καματάκη, στο 2ο ΑTHEX Small Cap Conference που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών την περασμένη Πέμπτη. Ο κ. Καματάκης, απαντώντας σε ερώτηση εκπροσώπου θεσμικού επενδυτή, είπε ότι για την καλύτερη προώθηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο της νέας τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (MAIC), ίσως απαιτηθεί η συνδρομή κάποιου στρατηγικού επενδυτή.

Μια τέτοια εξέλιξη συνήθως μεταφράζεται σε μείωση της τιμής της μετοχής προκειμένου να εισέλθει ο νέος επενδυτής. Ετσι κάποιοι μέτοχοι αποφάσισαν την πώληση των μετοχών τους και οδήγησαν στη νέα πτώση της τιμής της μετοχής, τόσο την περασμένη Παρασκευή (-29,83%) όσο και χθες (-14,25%). Χθες άλλαξαν χέρια περίπου 342.000 μετοχές, την περασμένη Παρασκευή 166.000 μετοχές και την περασμένη Πέμπτη τις 53.000 μετοχές. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος για τις συνήθεις συναλλαγές μετοχών MLS, που στις περισσότερες των συνεδριάσεων δεν ξεπερνούν τις 5.000 έως 10.000 τεμάχια.

Πάντως, τον τελευταίο μήνα κατά τον οποίο η μετοχή έχει δεχθεί τις μεγαλύτερες πιέσεις, ο όγκος συναλλαγών είναι πολύ μεγάλος. Οι άνθρωποι της εταιρείας δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αυτή τη μεταβλητότητα στην τιμή της μετοχής και αυτό δήλωσαν πρόσφατα και προς τις χρηματιστηριακές αρχές. Ωστόσο παραδέχονται ότι τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2019 δεν ήταν τόσο καλά όσο εκείνα των περασμένων εξαμήνων. Τέλος, σημειώνουν ότι δεν μπορούν κάθε φορά που ασκείται μια πίεση στην τιμή της μετοχής να πραγματοποιούν δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή