Τον Νοέμβριο εγκαινιάζεται η επέκταση του Smart Park

Τον Νοέμβριο εγκαινιάζεται η επέκταση του Smart Park

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά τον Νοέμβριο η λειτουργία της δεύτερης φάσης ανάπτυξης του εμπορικού πάρκου Smart Park στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων, καθώς έως το τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες. Ηδη από τα 15.000 τ.μ. επιπλέον επιφάνειας εμπορικών καταστημάτων που θα λειτουργήσουν, έχουν εξασφαλιστεί μισθωτές για πάνω από το 80%. Στις πιο πρόσφατες προσθήκες περιλαμβάνονται οι αλυσίδες Stradivarius, Oysho, Hans & Gretel, Sunwear, Crocs και Sugarfree. Εκτός από τις εν λόγω αλυσίδες, προσύμφωνα μίσθωσης έχουν επίσης υπογράψει τους προηγούμενους μήνες οι εμπορικές αλυσίδες Bo Concept, GAP, Διάφανο, Decathlon, Ashley Homestore, Toys Center και Marks & Spencer.

Η νέα φάση ανάπτυξης του Smart Park της REDS, θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ, αποτελεί επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ, χάρις στην οποία θα προστεθούν επιπλέον 15.000 τ.μ. καθαρής εκμισθώσιμης επιφάνειας. Ετσι, η συνολική προσφερόμενη επιφάνεια θα ανέλθει σε 53.000 τ.μ. από 36.500 τ.μ. που είναι σήμερα, χωρίς να υπολογίζεται το όμορο εκπτωτικό κέντρο McArthur Glen. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ακόμη λειτουργήσει η νέα φάση ανάπτυξης του Smart Park, διατηρείται η ανοδική τροχιά του πάρκου.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της διοίκησης της REDS, το φετινό εννεάμηνο καταγράφεται αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 5,8% και των συνολικών πωλήσεων των καταστημάτων του εμπορικού πάρκου κατά 9,7%. Αντίστοιχα, αύξηση κατά 8,5% καταγράφεται και στις συγκρίσιμες πωλήσεις (με βάση τις επιφάνειες των καταστημάτων που λειτουργούσαν τόσο το περυσινό εννεάμηνο όσο και το φετινό). Οπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς, οι νέες προσθήκες προβλέπεται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τα μεγέθη του εμπορικού πάρκου, το οποίο έχει ήδη αναδειχθεί σε σημαντικό πόλο εμπορίου και ψυχαγωγίας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της REDS, υπογράφηκε η παράταση εγγυημένης διάρκειας της εμπορικής μίσθωσης του καταστήματος Jumbo μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2029, με την εισηγμένη εταιρεία να προβαίνει σε αναδιάρθρωση του ποσού ενοικίασης, αυξάνοντας τον χώρο πώλησης του υφιστάμενου καταστήματος σε περίπου 8.000 τ.μ.

Κτήματα Καμπά

Παράλληλα, η REDS συνεχίζει και τη διαδικασία για την αδειοδότηση του έτερου σημαντικού έργου που προωθεί. Ο λόγος για την αξιοποίηση των Κτημάτων Καμπά, επένδυση ύψους 220 εκατ. ευρώ, που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη 80.000 τ.μ., εκ των οποίων περίπου 30.000 – 40.000 τ.μ. κτιρίων γραφείων. Επιπλέον, θα αναπτυχθούν και συνοδευτικές χρήσεις εμπορίου, ψυχαγωγίας και φιλοξενίας, ενώ άλλες 53.000 τ.μ. θα αφορούν κοινόχρηστους χώρους πρασίνου. Η σημερινή εκτίμηση είναι πως η οικοδομική άδεια θα εξασφαλιστεί εντός του 2020. Σήμερα η επένδυση βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος για την πολεοδόμηση της έκτασης, που αποτελεί και το τελευταίο πριν από την έκδοση των οικοδομικών αδειών. Ωστόσο, βάσει πρότερης εμπειρίας ανάλογων έργων και με δεδομένο ότι ήδη η REDS επιχειρεί την αδειοδότηση του έργου από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, εκτιμάται πως θα απαιτηθούν αρκετοί μήνες.

Πριν από λίγα χρόνια, το Cambas Project ήταν πρωτίστως ένα σύνθετο εμπορικό κέντρο, με συμπληρωματικές χρήσεις γραφείων. Ωστόσο, με δεδομένο ότι σε κοντινή απόσταση, και συγκεκριμένα στον Γυαλό των Σπάτων, η REDS λειτουργεί ήδη το επιτυχημένο εμπορικό πάρκο Smart Park, προτιμήθηκε η στροφή του σχεδιασμού προς την κατεύθυνση της δημιουργίας συγκροτήματος σύγχρονων γραφείων, με συνοδευτικές αυτών χρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή