Τετραετές πλάνο από την Jumbo ​​​​​για άνοιγμα 15 νέων καταστημάτων

Τετραετές πλάνο από την Jumbo ​​​​​για άνοιγμα 15 νέων καταστημάτων

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ίδρυση 15 καταστημάτων σε Ρουμανία, Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία σχεδιάζει για την επόμενη τετραετία η Jumbo, με το μεγαλύτερο βάρος να δίνεται από την εταιρεία στην αγορά της Ρουμανίας, καθώς η χώρα εξακολουθεί να εμφανίζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Για την τρέχουσα χρήση, πάντως, οι επενδύσεις της Jumbo θα διαμορφωθούν στο 1/3 των καθαρών κερδών, δηλαδή στο επίπεδο περίπου των 54 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες το πρωί η διοίκηση της εταιρείας, κατά την παρουσίαση των οικονομικών της αποτελεσμάτων στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, το δίκτυό της στη Ρουμανία την επόμενη τετραετία αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον τα 22 καταστήματα από 13 που λειτουργούν σήμερα εκεί. Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει από ένα κατάστημα κάθε δύο χρόνια στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στη Βουλγαρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία χρήση (1/7/2018 έως 30/6/2019) από τη Ρουμανία προήλθε το 16,39% του τζίρου του ομίλου και το 19,59% των λειτουργικών κερδών, ποσοστά αυξημένα σε σύγκριση με τη χρήση 2017/2018, όταν η δραστηριότητα της Jumbo στη Ρουμανία συνεισέφερε το 13,35% του τζίρου του ομίλου και το 16,59% των λειτουργικών κερδών.

Για την τρέχουσα χρήση ο πρόεδρος της Jumbo κ. Απόστολος Βακάκης εκτίμησε αύξηση του τζίρου κατά 5%, που βασίζεται στην παραδοχή ότι η αύξηση της κατανάλωσης στην Ελλάδα δεν θα υπερβεί το 2% και ότι η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου θα διαμορφωθεί στο 1,12.

Ας σημειωθεί ότι το 80% των προϊόντων του ομίλου εκφράζεται σε δολάρια, λόγω του πολύ μεγάλου όγκου εισαγωγών που κάνει, κυρίως από την Κίνα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι όσο πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ (τον Νοέμβριο του 2020) τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιδιώκει ένα πιο «φθηνό» δολάριο για να ενισχύει τις αμερικανικές εξαγωγές.

Αναφερόμενος στην επίδραση του ηλεκτρονικού εμπορίου ο κ. Βακάκης εκτίμησε ότι θα υπάρξει απώλεια τζίρου 9%, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν μέσω του Διαδικτύου φθηνότερα προϊόντα, γεγονός που σημαίνει ότι ο όμιλος θα πρέπει να αντικαταστήσει τα είδη αυτά με άλλα.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι και η Jumbo διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του ηλεκτρονικού της καταστήματος στη Ρουμανία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή