Το Chivas Venture στηρίζει τους Έλληνες κοινωνικούς startuppers

Το Chivas Venture στηρίζει τους Έλληνες κοινωνικούς startuppers

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Chivas Venture, ο παγκόσμιος διαγωνισμός που προσφέρει χρηματοδότηση $1 εκατ. σε επιχειρηματίες με θετικό αντίκτυπο, στηρίζει και φέτος το ελληνικό οικοσύστημα κοινωνικής επιχειρηματικότητας συμμετέχοντας σε επιλεγμένες δράσεις και προσφέροντας mentoring & coaching τους υποψηφίους που θέλουν να κάνουν την αίτησή τους έως τις 31 Οκτωβρίου στο chivas.com.

Ο διαγωνισμός του Chivas Venture παρουσιάστηκε από τον Δημήτρη Καλαβρό-Γουσίου, στρατηγικό συνεργάτη του Chivas Venture για φέτος,  στο Startup Weekend Athens Women, που διοργανώθηκε στο The Cube με στόχο τη δημιουργία νέων πυρήνων επιχειρηματικότητας, φέρνοντας κοντά γυναίκες που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, έχουν όμως τη γνώση και το ταλέντο να σχεδιάσουν πρωτότυπες και ολοκληρωμένες επιχειρηματικές προτάσεις που θα μπορούσαν να αποτελούν το ξεκίνημα της δικής τους επιχείρησης.

Δημιουργώντας έναν ανοικτό διάλογο για τις δυνατότητες του κοινωνικού επιχειρείν στην Ελλάδα, το Chivas Venture διοργάνωσε mentoring workshop για κοινωνικούς επιχειρηματίες στο Impact Hub Athens. Η κεντρική εισήγηση και παρουσίαση του διαγωνισμού έγινε από τον Δημήτρη Καλαβρό-Γουσίου, ενώ σημαντικά insights για το πώς μπορεί μια κοινωνική επιχείρηση να είναι κερδοφόρα έδωσε ο Δημήτρης Κοκκινάκης, συν-ιδρυτής του Impact Hub Athens, που με την ομάδα του, καθοδήγησε τους υποψηφίους σχετικά με τη συμπλήρωση της αίτησης τους.  Η ιδρύτρια της Ingred.io, Ζωή Κούρνια που ήταν και η Ελληνίδα νικήτρια του Chivas Venture 2018-2019 και εκπροσώπησε τη χώρα μας τον περασμένο Μάιο στον παγκόσμιο τελικό, μοιράστηκε τα μυστικά μιας επιτυχημένης κοινωνικής επιχείρησης με τους υποψήφιους, κλείνοντας το workshop.

Το επόμενο βήμα για το Chivas Venture, έρχεται λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αίτησης στον διαγωνισμό, με τη στήριξη του θεσμού στο Abilities Athens, ένα ολοήμερο συνέδριο που αφορά στην επιχειρηματικότητα γύρω από τη στήριξη ατόμων με φανερές ή αόρατες αναπηρίες και που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και στο Gazi Hall και που διοργανώνεται από τον Δημήτρη Κοντοπίδη, τον ιδρυτή της Humane. Ο Δημήτρης Καλαβρός–Γουσίου, θα παρουσιάσει το θεσμό σε κοινωνικούς επιχειρηματίες που προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε καίρια ζητήματα που συνδέονται με την κοινωνία και την υγεία, ώστε να μάθουν πώς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Chivas Venture, και να διεκδικήσουν μερίδιο χρηματοδότησης από το $1 εκατ. που προσφέρει ο διαγωνισμός.

Το Chivas Venture είναι ο πρώτος διαγωνισμός που ανέδειξε την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και ήδη από το 2016 ως σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 125 ελληνικές κοινωνικές startup. Στην Ελλάδα τον διαγωνισμό στηρίζουν φέτος αναγνωρισμένες προσωπικότητες και φορείς του κλάδου, όπως ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου και οι Found.ation, Start Project, StartUp Grind Greece, Impact Hub Athens, Ashoka Greece, Envolve, Oesyne, Founderhood, The Cube Athens και The People’s Trust. Στόχος αυτής της συντονισμένης προσπάθειας είναι η ευαισθητοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου όσον αφορά στην υλοποίηση και ανάπτυξη ιδεών που βοηθούν το περιβάλλον και την κοινωνία και βέβαια η στήριξη αυτού του τομέα επιχειρηματικότητας.

Αν πιστεύεις ότι μπορείς και εσύ να κάνεις τη διαφορά με την επιχείρηση σου, μπορείς να επισκεφθείς το chivas.com, να ενημερωθείς για τους όρους του διαγωνισμού και να κάνεις την αίτηση σου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2019. Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί περίπου 40-60 λεπτά.

Για απορίες που αφορούν στη διαδικασία υποβολής αίτησης μπορείς επιπλέον να επισκεφθείς τη σελίδα του Chivas Venture στο Facebook και να υποβάλλεις εκεί τις ερωτήσεις σου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή