Μικρή πτώση με χαμηλό τζίρο στο Χ.Α.

Μικρή πτώση με χαμηλό τζίρο στο Χ.Α.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα θετικά έκλεισε η εβδομάδα για το Χρηματιστήριο Αθηνών, έστω και αν η συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν αρνητική για τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να κρατήσει τις 870 μονάδες, μετά και το θετικό «γύρισμα» του τραπεζικού δείκτη στις τελικές δημοπρασίες. Ο τζίρος επέστρεψε σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές τήρησαν στάση αναμονής ενόψει της ετυμηγορίας της S&P. Πάντως, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πιθανότητες παραμένουν πλειοψηφικά υπέρ των αγοραστών με στόχο τις 900 μονάδες όπου και θα δοκιμαστούν οι κυριότερες αντιστάσεις της αγοράς. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,19% στις 872,30 μονάδες και κοντά στα υψηλά ημέρας, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει έως και τις 864,09 μονάδες (-1,12%), και ο τζίρος στα 41,74 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,42%, στο +0,71% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στο… φίνις με άνοδο 0,04%, στις 851,01 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,12%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε 3,23%. Οπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι μετοχές των περισσότερων συστημικών τραπεζών πλησιάζουν τις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου του 2015 υποστηριζόμενες από την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του «Ηρακλή», αλλά και από τη συνεχή μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας.

Με μόνο τρεις συνεδριάσεις να απομένουν τον Οκτώβριο, τα βλέμματα στρέφονται στον επόμενο μήνα. Οπως σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities, ο Νοέμβριος είναι κομβικός μήνας για την αγορά φέτος, ενώ στα τελευταία δώδεκα χρόνια έχει κλείσει μόνο τέσσερις φορές στα θετικά. Εκτός από την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας για το σχέδιο «Ηρακλής» αναμένεται η ανακοίνωση της νικήτριας κοινοπραξίας για την άδεια του Ελληνικού, η έναρξη της διαδικασίας για την πώληση της ΔΕΠΑ και η ολοκλήρωση της λειτουργικής αναδιάρθρωσης της Eurobank και η ανάθεση διαχείρισης του ειδικού οχήματος προβληματικών δανείων της τράπεζας. Προς το τέλος του μήνα με αφορμή τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, οι τράπεζες θα δώσουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για τη συμμετοχή τους στο APS ποσοτικοποιώντας σε κάποιο βαθμό την επίδραση του σχεδίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή