Δύο ακίνητα πώλησε η Εθνική Leasing έναντι 45 εκατ. ευρώ

Δύο ακίνητα πώλησε η Εθνική Leasing έναντι 45 εκατ. ευρώ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δεύτερη επένδυσή της στην ξενοδοχειακή αγορά φέρεται να έχει εξασφαλίσει ο αμερικανικός όμιλος Hines, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, επικράτησε σε πλειοδοτικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Εθνική Leasing για την απόκτηση του κτιρίου του πρώην Odeon Starcity στη Λ. Συγγρού 111 (πλησίον του κτιρίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση). Οπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, το ακίνητο πωλήθηκε τελικά αντί ποσού 20,05 εκατ. ευρώ (τιμή εκκίνησης 20 εκατ. ευρώ), καθώς το σχήμα υπό τη Hines ήταν το μοναδικό που συμμετείχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο των 8.000 τ.μ. (πλέον 12.800 τ.μ. υπογείων), το οποίο μέχρι και πριν από λίγους μήνες λειτουργούσε ως ψυχαγωγικό κέντρο, με επίκεντρο τους πολυκινηματογράφους, είναι πιθανό να αλλάξει χρήση και να μετατραπεί σε ξενοδοχείο, κάτι που μεταφράζεται και σε επιπρόσθετη επένδυση της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του. Υπενθυμίζεται ότι η Hines απέκτησε το 2017 ένα ακόμα ακίνητο στην περιοχή, το πρώην Athens Ledra, καταβάλλοντας σε συνεργασία με τη Henderson Park, το ποσό των 33 εκατ. ευρώ. Σήμερα, το κτίριο λειτουργεί ως Grand Hyatt, υπό τη διεύθυνση της Kokari Ltd. του ομίλου Γ. & Κ. Δασκαλαντωνάκης Knossian Group. Αντίστοιχα, για το έτερο ακίνητο που πωλούσε χθες η Εθνική Leasing, το κτίριο όπου στεγάζονταν παλαιότερα τα γραφεία  του ΔΟΛ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη), η υψηλότερη προσφορά υποβλήθηκε από την Trastor ΑΕΕΑΠ και ανήλθε σε 25 εκατ. ευρώ (ελάχιστη τιμή εκκίνησης ήταν τα 22 εκατ. ευρώ). Το κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου 80 προσφέρει συνολική επιφάνεια 15.000 τ.μ. και εκτιμάται ότι θα απαιτήσει περίπου 2 εκατ. ευρώ για την επισκευή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Trastor σχεδιάζει να διατηρήσει τη χρήση γραφείων του ακινήτου, καθώς ήδη έχει εκφραστεί σοβαρό ενδιαφέρον από μισθωτές, μεταξύ των οποίων φορείς του Δημοσίου, ένα υπουργείο, όπως επίσης και εισηγμένες εταιρείες. Η Εθνική Leasing το απέκτησε στις αρχές της δεκαετίας, στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας πώλησης και επαναμίσθωσης με τον ΔΟΛ, έναντι ποσού 26 εκατ. ευρώ. Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε επιχειρηθεί η μίσθωσή του αντί ποσού 115.000 ευρώ, χωρίς όμως να προκύψει ενδιαφέρον.

Με την παραπάνω κίνηση, η Trastor, η οποία χθες ανακοίνωσε και την απόκτηση οριζόντιας ιδιοκτησίας σε κτίριο γραφείων στο Μαρούσι (Λ. Κηφισίας 49), αντί ποσού 2,27 εκατ. ευρώ, αύξησε τον όγκο των επενδύσεων που έχει υλοποιήσει από τις αρχές του έτους σε πάνω από 92 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, έως το τέλος του 2020, στοχεύει σε επιπλέον επενδύσεις της τάξεως των 130-150 εκατ. ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσει ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ (από 200 εκατ. ευρώ σήμερα). Για τη χρηματοδότηση του εν λόγω επενδυτικού προγράμματος, η εισηγμένη έχει δρομολογήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 72 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προκειμένου να εξασφαλίσει άμεση χρηματοδότηση, θα υπογραφεί σχετικό συμφωνητικό με τον βασικό μέτοχο, την αμερικανική Varde Partners, για τη χορήγηση δανείου ύψους 42 εκατ. ευρώ, το οποίο και θα αφαιρεθεί από τη συνεισφορά της εταιρείας στην επικείμενη αύξηση.

Το επόμενο σημαντικό «πακέτο» ακινήτων που θα πωληθεί, αφορά σε τέσσερα κτίρια γραφείων, αξίας 75 εκατ. ευρώ, της Prodea Investments (πρώην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή