Επαινοι από Πάιατ για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης

Επαινοι από Πάιατ για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά και έχει αλλάξει πολύ τους τέσσερις τελευταίους μήνες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Το πρόσφατο αναπτυξιακό νομοσχέδιο ήταν μεγάλο βήμα. Η Ελλάδα αλλάζει γρήγορα και είναι ανοιχτή στις επιχειρήσεις». Με αυτά τα λόγια ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρεϊ Πάιατ, απέδωσε χθες τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα στους ξένους επενδυτές ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον έναν πιο ελκυστικό προορισμό για το επιχειρείν. Ο ίδιος, από το βήμα του 4ου Export USA Forum, επισήμανε πως οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα σημαντικό οικονομικό εταίρο, αλλά και πύλη προς τα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες ανακοινώσεις αμερικανικών κολοσσών για υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η απόφαση της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer να δημιουργήσει στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα έξι ψηφιακά εργαστηριακά κέντρα της. Ο κ. Πάιατ δεν παρέλειψε επίσης να δηλώσει ότι οι ΗΠΑ είναι ανοιχτές στις ελληνικές εισαγωγές, τονίζοντας ότι κάποια από τα προϊόντα του αγροτοδιατροφικού τομέα, όπως το ελαιόλαδο και τα κρασιά, είναι εξαιρετικά δημοφιλή στους Αμερικανούς καταναλωτές.

«Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο όλων των εποχών», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, τονίζοντας τη συμβολή και την ακούραστη προσπάθεια του κ. Πάιατ.

Ο κ. Μπακατσέλος αναφέρθηκε στην άνθηση των ελληνικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ, οι οποίες το διάστημα 2002-2018 αυξήθηκαν κατά 115%.

Το 2018 έφθασαν το 1,27 δισ. ευρώ, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 καταγράφεται περαιτέρω ενίσχυσή τους κατά 7,17%.

Ο κ. Μπακατσέλος τόνισε τον ρόλο των ΗΠΑ ως επενδυτή στην Ελλάδα λέγοντας πως αποτελούν τον 6ο μεγαλύτερο επενδυτή στη χώρα, με τις άμεσες ξένες επενδύσεις το 2018 να φθάνουν το 1,272 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 16% σε σύγκριση με το 2017.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το μέλλον είναι ελπιδοφόρο, καθώς η Ελλάδα μετατρέπεται σε πιο ελκυστικό προορισμό μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, αλλά και με το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή