Αγορές ακινήτων αξίας άνω των 60 εκατ. από το Greco Fund

Αγορές ακινήτων αξίας άνω των 60 εκατ. από το Greco Fund

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εμβληματικό κτίριο Maroussi Plaza, που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της Deloitte, απέκτησε χθες Δευτέρα η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Dromeus Capital Group, μέσω του fund της Greco. Το κτίριο, που μετασκευάστηκε σε χώρους γραφείων το 2007 (προηγουμένως στεγαζόταν εκεί ο πρώτος πολυκινηματογράφος Village Road show), στεγάζει έκτοτε την πολυεθνική εταιρεία συμβούλων Deloitte, η οποία έχει κλειστή πολυετή μίσθωση.

Το κτίριο έχει συνολικούς χώρους 16.277 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων υπέργεια είναι περίπου 10.000 τ.μ.. Πέραν της Deloitte, το κτίριο έχει επίσης ως ενοικιαστές μια σειρά καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων και ποτών που εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή συγκέντρωση πολυεθνικών και άλλων μεγάλων ελληνικών εταιρειών. Σύμφωνα με πηγές, το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως προ εβδομάδας το fund εξαγόρασε και το κτίριο που στεγάζει την Astra Zeneca στο Μαρούσι σε μια συναλλαγή αξίας 6 εκατ., ενώ εντός των ημερών ολοκληρώνεται και η συναλλαγή  εξαγοράς πέντε ακινήτων από την Bain Capital έναντι τιμήματος της τάξης των 25 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ακινήτου στην πλατεία Συντάγματος επί της οδού Οθωνος 6 που στεγάζει τις McKinsey, Bloomberg και EBRD.

Το Greco Fund, συμφερόντων Αχιλλέα Ρισβά και Σταύρου Αδαμόπουλου, διαχειρίζεται σύμφωνα με πηγές επενδυτικά κεφάλαια άνω των 500 εκατ. ευρώ, προερχόμενα κυρίως από ξένους θεσμικούς επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, επενδυτική στρατηγική του εν λόγω fund είναι η αγορά και διαχείριση επαγγελματικών ακινήτων υψηλής ποιότητας, με στόχο την επίτευξη υψηλών αποδόσεων για τους επενδυτές του.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2018 το ίδιο επενδυτικό σχήμα έκανε το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά σε διαγωνισμό της Εθνικής Leasing πλειοδοτώντας και αποκτώντας έτσι δύο κτίρια, το ένα εκ των οποίων στεγάζει γραφεία της Wind και της Εθνικής Χρηματιστηριακής, έναντι αθροιστικού ποσού 25,95 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή