Με 6,76 εκατ. η Briq Properties αγόρασε δύο ακίνητα

Με 6,76 εκατ. η Briq Properties αγόρασε δύο ακίνητα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επενδύσεις 6,76 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου ακινήτων της προχώρησε εντός της εβδομάδας η Briq Properties ΑΕΕΑΠ του ομίλου Infoquest. Η σημαντικότερη κίνηση αφορά την απόκτηση ενός αυτοτελούς κτιρίου μεικτής χρήσης γραφείων και ισόγειου καταστήματος στην οδό Αιόλου 67, στην Αθήνα. Το τίμημα για το ακίνητο των 2.854 τ.μ. ανήλθε σε 6,5 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ακίνητο εκτείνεται σε επτά ορόφους και ανακαινίστηκε πλήρως το 2009, ενώ είναι μισθωμένο σε ποσοστό 100%. Το μεγαλύτερο μέρος του ακινήτου είναι μισθωμένο στην εταιρεία «Μεσόγειος Α.Ε.», η οποία, μεταξύ άλλων, συμμετέχει στη ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων του νομού Ηλείας. Σύμφωνα με την Αννα Αποστολίδου, διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας, «αναζητούμε επενδυτικές ευκαιρίες και ακίνητα εισοδήματος, που βρίσκονται στον ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το οποίο αναβαθμίζεται δυναμικά, ενώ παράλληλα επιχειρείται μια μεγάλη ανάπλαση, τόσο από τον Δήμο Αθηναίων όσο και από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές». Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την ακριβότερη εξαγορά κτιρίου μέχρι σήμερα για την Briq Properties, δείγμα των προθέσεων της διοίκησης, η οποία σχεδιάζει τον υπερδιπλασιασμό του χαρτοφυλακίου της εισηγμένης το επόμενο διάστημα, ώστε αυτό να προσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό έχει δρομολογηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με στόχο να αντληθούν κεφάλαια  50 εκατ. ευρώ.

Εκτός από το κτίριο γραφείων στην Αιόλου, η εταιρεία ανακοίνωσε και την απόκτηση ενός οικοπέδου 518,4 τ.μ. στη θέση «Αγιος Γεώργιος» στον Δήμο Πάρου, το οποίο γειτνιάζει με το ξενοδοχείο της Briq Properties Mr&Mrs White Paros, και σήμερα χρησιμοποιείται για την κάλυψη αναγκών στάθμευσης οχημάτων για λογαριασμό του ξενοδοχείου. Το κόστος για την απόκτηση του οικοπέδου ανήλθε σε 260.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση των παραπάνω επενδυτικών κινήσεων έγινε μέσω υφιστάμενων γραμμών δανεισμού, οι οποίες θα αποπληρωθούν από τα καθαρά έσοδα της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή