Δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη του το Χρηματιστήριο

Δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη του το Χρηματιστήριο

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολο οχυρό αποδεικνύεται το επίπεδο των 900 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς αν και η αγορά ενδοσυνεδριακά έφτασε μόλις τέσσερις μονάδες μακριά από αυτό, δεν μπόρεσε να βρει καύσιμα για το κατακτήσει. Με το που έφτασε το Χ.Α. τις 896 μονάδες, οι αγοραστές υποχώρησαν περιορίζοντας σημαντικά τα κέρδη των τραπεζών αλλά και του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς το υποστηρικτικό κλίμα που επικράτησε μετά το μπαράζ των θετικών εκθέσεων για τις τράπεζες και την ελληνική οικονομία, «νικήθηκε» στο τέλος από το αρνητικό «γύρισμα» στις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω των εξελίξεων γύρω από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας, οι οποίες και επανέφεραν τις ανησυχίες των επενδυτών. Στα… καλά νέα της ημέρας, πάντως, τοποθετείται η σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, με το 10ετές να επιστρέφει στο 1,43% όταν την Παρασκευή είχε φτάσει ενδοσυνεδριακά ακόμα και το 1,59%.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,34% στις 888,29 μονάδες, ενώ στα υψηλά ημέρας έφτασε έως και τις 896,44 μονάδες με άνοδο 1,27%, και ο τζίρος ανήλθε στα 89,84 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με οριακά κέρδη 0,15% στις 2.223,42 μονάδες από κέρδη 1,2% στα υψηλά ημέρας, ενώ στο +0,55% έκλεισε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 1.214,49 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,6% στις 906,06 μονάδες και σε νέα υψηλά 17 μηνών, ενώ στα υψηλά ημέρας βρέθηκε να σημειώνει άλμα της τάξεως του 3,18%. Ετσι, η Alpha Bank έκλεισε με οριακή άνοδο 0,05%, η Εθνική στο +1,06%, η Eurobank στο +1,68% και η Πειραιώς στο +3,40%.

Σημαντικό ρόλο στο νέο «ξέσπασμα» των τραπεζικών μετοχών έπαιξε η έκθεση της HSBC, που σύστησε αγορά και για τις τέσσερις, ενώ σημείωσε ότι βλέπει περιθώριο ανόδου έως και 44,6%. Η νέα τιμή-στόχος που έδωσε για τη Eurobank είναι το 1,04 ευρώ από 0,94 ευρώ πριν (περιθώριο ανόδου 7,9%), για την Εθνική Τράπεζα τα 3,30 ευρώ από 2,80 ευρώ πριν (περιθώριο ανόδου 7,8%), για την Πειραιώς τα 4,40 ευρώ από 3,10 πριν (περιθώριο ανόδου 44,6%) και για την Alpha Bank τα 2,48 ευρώ από 2,50 ευρώ πριν (περιθώριο ανόδου 28,8%).

Η αγορά περιμένει τα αποτελέσματα του τραπεζικού κλάδου, τα οποία ξεκινούν σήμερα, με το πιο σημαντικό γεγονός να είναι η λύση για τα NPEs των τραπεζών, σχολιάζει Ηλίας Ζαχαράκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ. Μπορεί ο κλάδος που κινεί τα νήματα να είναι ο τραπεζικός, παρ’ όλα αυτά την τελευταία εβδομάδα βλέπουμε να αφυπνίζονται και άλλοι τίτλοι. Αυτό βοήθησε σημαντικά την αγορά να κάνει τη διαφορά και πλέον να είναι μία ανάσα από το μαγικό επίπεδο του 900, που είναι κομβικό για τη συνέχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή