Σε αλλαγή μοντέλου εμπορικής πολιτικής προχωρεί η ΔΕΗ

Σε αλλαγή μοντέλου εμπορικής πολιτικής προχωρεί η ΔΕΗ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε οργανωτικές αλλαγές με έμφαση στην ενίσχυση του τομέα εμπορίας, που είναι ο πλέον εκτεθειμένος στον ανταγωνισμό, και στην υποστήριξη του στρατηγικού σχεδιασμού απολιγνιτοποίησης προχωρεί η ΔΕΗ. Η εταιρεία πρόσθεσε στο οργανόγραμμά της μία ακόμη θέση αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και ανακοίνωσε την τοποθέτηση σε αυτή του Γιώργου Καρακούση, ο οποίος θα αναλάβει την αναδιοργάνωση των εμπορικών υπηρεσιών. Πρόκειται για στέλεχος από τη διεθνή αγορά με σημαντική εμπειρία στη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών με γνώμονα τις ανάγκες των καταναλωτών. Εχει σχεδιάσει και υλοποιήσει με επιτυχία την εμπορική στρατηγική για μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και στο Ην. Βασίλειο και έχει ηγηθεί σημαντικών έργων εμπορικού μετασχηματισμού. Καλωσορίζοντας τον κ. Καρακούση στο στελεχιακό δυναμικό της ΔΕΗ, ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης, μίλησε για αλλαγή του εμπορικού προσώπου της Επιχείρησης και μετατροπή της ΔΕΗ σε μια εταιρεία πιο φιλική προς τον καταναλωτή, μοντέρνα στη λειτουργία της και με σύγχρονα προϊόντα.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής απανθρακοποίησης και στροφής στις ΑΠΕ, η διοίκηση της ΔΕΗ προχωρεί επίσης στην κατάργηση των τριών γενικών διευθύνσεων Ορυχείων, Παραγωγής και Ανάπτυξης και παράλληλα στη σύσταση δύο νέων γενικών διευθύνσεων Λιγνιτικής Παραγωγής και Θερμοηλεκτρικής και Υδροηλεκτρικής Παραγωγής προς αντικατάσταση των τριών που καταργούνται.

Η διοίκηση της ΔΕΗ αναμένει την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά και την ολοκλήρωση του νέου μπίζνες πλαν για να προχωρήσει στα επόμενα βήματα εκσυγχρονισμού της Επιχείρησης. Μιλώντας χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Στάσσης τόνισε ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου καθιστούν τη ΔΕΗ ισότιμη με τον ανταγωνισμό, ενώ σχολιάζοντας τα εργασιακά και την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους τόνισε ότι «η εταιρεία διαθέτει όλα τα εργαλεία για να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων». Απαντώντας σε ερωτήσεις που δέχτηκε από εκπροσώπους των κομμάτων, τόνισε ότι η ΔΕΗ θα εξακολουθήσει να χάνει μερίδια έως τον προσεχή Ιούνιο, καθώς μέχρι τότε οι ανταγωνιστές της θα συνεχίσουν να διαθέτουν στην αγορά ενέργεια που απέκτησαν σε χαμηλό κόστος μέσω των ΝΟΜΕ. Οπως, εξάλλου, τόνισε επίσης στη Βουλή ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, από τον Μάρτιο του 2017 έως τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή την περίοδο εφαρμογής των ΝΟΜΕ, η ΔΕΗ έχασε 775.529 μετρητές. Ο κ. Στάσσης εκτίμησε πως φέτος οι ζημίες της ΔΕΗ από τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων θα διαμορφωθούν στα 300 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή