Στη δημιουργία εμπορικού κέντρου προχωράει ο «Γαλαξίας»

Στη δημιουργία εμπορικού κέντρου προχωράει ο «Γαλαξίας»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις συνολικού ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για τη διετία 2020-2021 η εταιρεία «Πέντε Α.Ε.», γνωστή κυρίως μέσα από τα σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «Γαλαξίας». Οι επενδύσεις αυτές αφορούν κυρίως την ενίσχυση του δικτύου της εταιρείας με νέα καταστήματα, ενώ περιλαμβάνουν και τη δραστηριοποίησή της στον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων. Επί του παρόντος, πάντως, η εταιρεία επενδύει στη δημιουργία προγράμματος επιβράβευσης των πελατών της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της «Πέντε Α.Ε.» Παναγιώτης Πουρσανίδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης παρουσίασης της κάρτας πιστότητας της «Γαλαξίας», η εταιρεία προγραμματίζει έως το 2021 τη δημιουργία ενός μικρού εμπορικού κέντρου (mall), καθώς και τη λειτουργία εννέα ακόμη καταστημάτων. H επένδυση στο εμπορικό κέντρο είναι ύψους 30-32 εκατ. ευρώ. Αυτό θα  εκτείνεται σε 40 στρέμματα με τις κτιριακές εγκαταστάσεις να αφορούν 12.000 τ.μ. Το εμπορικό κέντρο μπορεί να περιλάβει περί τα 40 καταστήματα, τα οποία θα διατεθούν για μίσθωση ή αγορά. Η έκταση στην οποία σχεδιάζεται να υλοποιηθεί η επένδυση βρίσκεται, κατά πληροφορίες, στη Σαλαμίνα.

Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει τη δημιουργία εννέα ακόμη καταστημάτων σούπερ μάρκετ, με το ύψος της επένδυσης ανά κατάστημα να υπολογίζεται σε 1,5-2 εκατ. ευρώ. Ηδη εντός του τρέχοντος έτους και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο αναμένεται η έναρξη λειτουργίας καταστήματος στα Μέγαρα, ενώ την άνοιξη του 2020 τοποθετείται η έναρξη λειτουργίας καταστήματος στο Μεγάλο Πεύκο. Σήμερα, το δίκτυο «Γαλαξίας» αποτελείται από 160 καταστήματα, εκ των οποίων τα 80 είναι ιδιόκτητα. Στις αρχές Δεκεμβρίου, εξάλλου, η εταιρεία πρόκειται να τοποθετήσει στην αγορά κάρτα πιστότητας, η οποία αποσκοπεί κυρίως στην προσέλκυση πελατών μικρότερης ηλικίας. Μέσω της κάρτας πιστότητας η εταιρεία θα πραγματοποιεί εξατομικευμένες προωθητικές ενέργειες, ενώ θα αξιοποιούνται στην κατεύθυνση αυτή η ιστοσελίδα της αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εξαργύρωση των πόντων που θα συγκεντρώνουν οι καταναλωτές θα γίνεται όχι μόνο στα καταστήματα «Γαλαξίας», αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις μέσω συνεργασιών που πρόκειται να αναπτυχθούν με αλυσίδες ειδών ένδυσης – υπόδησης, επιχειρήσεις του κλάδου θεάματος, κ.ά. Τέλος, τον Φεβρουάριο του 2020 η «Πέντε Α.Ε.» θα παρουσιάσει το πρώτο πρόγραμμα πιστότητας στην Ελλάδα, το οποίο θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το 2018, η «Πέντε Α.Ε.» κατέγραψε τζίρο 449,9 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 6,7% σε σύγκριση με το 2017, ενώ τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 30% στα 12,8 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι το 2019 θα κλείσει με οριακή αύξηση του κύκλου εργασιών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή