Αύξηση κερδών 18,2% από Εθνική Ασφαλιστική

Αύξηση κερδών 18,2% από Εθνική Ασφαλιστική

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση των εργασιών της κατά 24,3% και της κερδοφορίας της κατά 18,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο σημείωσε το 9μηνο του 2019 η Εθνική Ασφαλιστική. Με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, τα ασφάλιστρα ανήλθαν στο τέλος 9μήνου στα 578,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το κόστος της οικειοθελούς αποχώρησης του προσωπικού, διαμορφώθηκαν σε 59,2 εκατ. ευρώ έναντι 50,1 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, τα ασφάλιστρα του κλάδου ζωής, αυξήθηκαν κατά 34,2% και ανήλθαν στα 450,5 εκατ. ευρώ έναντι 335,7 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2018. Η άνοδος των εργασιών οφείλεται κυρίως στο έντονο ενδιαφέρον για το προϊόν εφάπαξ καταβολής αλλά και στην καλή πορεία των προϊόντων περιοδικών καταβολών ζωής και υγείας. Μικρή πτώση καταγράφουν οι εργασίες των γενικών κλάδων, τα ασφάλιστρα των οποίων διαμορφώθηκαν στα 127,9 εκατ. ευρώ έναντι 129,6 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2018.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι παραπάνω θετικές επιδόσεις είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών κινητοποίησης όλων των δικτύων παραγωγής. Συγκεκριμένα, το εταιρικό δίκτυο συνεργατών και το δίκτυο πρακτόρων σημείωσε αύξηση της παραγωγής κατά 8,8% και κατά 7,1% αντίστοιχα σε σχέση με το ίδιο περυσινό διάστημα και διαμορφώθηκε στα 184,2 εκατ. ευρώ και 111 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ σημαντική αύξηση ασφαλίστρων κατά 74,6% κατέγραψε το δίκτυο bancassurance, τα ασφάλιστρα από το οποίο ανήλθαν στα 217,9 εκατ. ευρώ.

Τον Ιούλιο του 2019, η Εθνική Ασφαλιστική ολοκλήρωσε το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης του προσωπικού της, στο οποίο συμμετείχαν 117 εργαζόμενοι, με συνολικό κόστος 12,6 εκατ. ευρώ. Από την ενέργεια αυτή η εταιρεία αναμένει μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 8 εκατ. ευρώ ανά έτος. Η συνολική επίδραση της πτώσης της καμπύλης επιτοκίων άνευ κινδύνου, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση του πιστωτικού περιθωρίου των ελληνικών ομολόγων, συνέβαλε σημαντικά, παράλληλα με τα λειτουργικά κέρδη, στην αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας, τα οποία διαμορφώθηκαν στο 1,1 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά  277,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2018 (803,8 εκατ. ευρώ).

Κυρίαρχη θέση

Τα παραπάνω οικονομικά αποτελέσματα στους τομείς της παραγωγής, της κερδοφορίας και των ιδίων κεφαλαίων, ενισχύουν περαιτέρω την κυρίαρχη θέση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην ελληνική αγορά και συμβάλλουν στην υλοποίηση του στρατηγικού μετασχηματισμού τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο λειτουργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή