Aύξηση λειτουργικών κερδών και εσόδων το γ΄ 3μηνο για τη Wind

Aύξηση λειτουργικών κερδών και εσόδων το γ΄ 3μηνο για τη Wind

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 15ο τρίμηνο συνεχούς ανάπτυξης πέτυχε στο γ΄ τρίμηνο του 2019 η Wind Hellas. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών φαίνεται να έχει ανακάμψει οριστικά με τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη να διευρύνονται συνεχώς. Η ίδια η διοίκηση της τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης υπογραμμίζει την πορεία αυτή,  σημειώνοντας ότι υποστηρίχθηκε από τη νέα ολιστική προσέγγιση σε θέματα επικοινωνίας, εξυπηρέτησης πελατών και ψυχαγωγίας τα οποία έχουν ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του ομίλου αλλά και την ικανότητά της να προσελκύει νέους όπως επίσης και να διατηρεί τους υπάρχοντες πελάτες.

Ειδικότερα για το γ΄ τρίμηνο του έτους η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 137,8 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ύψους 42,3 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα είναι αυξημένα κατά 5% και τα λειτουργικά κέρδη κατά 8,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Το γ΄ τρίμηνο είναι το καλύτερο τρίμηνο συγκριτικά με όσα έχουν ήδη διανυθεί μέχρι σήμερα μέσα στο 2019. Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα, η εταιρεία θα έχει και φέτος άλλη μία καλή χρονιά, καθώς φαίνεται ότι στους εννέα πρώτους μήνες, η Wind εξασφάλισε το 76% των εσόδων που είχε πετύχει ολόκληρη την περασμένη χρονιά και το 91% των λειτουργικών κερδών (EBITDA).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Wind, στη διεύρυνση των μεγεθών γ΄ τριμήνου 2019, τον πιο καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η κινητή τηλεφωνία. Τα έσοδα της κινητής κινήθηκαν με ρυθμό 6,1% φτάνοντας στα 80,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα της σταθερής διευρύνθηκαν με μικρότερο ρυθμό (2,3%), φτάνοντας έτσι τα 40,9 εκατ. ευρώ. Στο παρελθόν ίσχυε το αντίθετο, με τα έσοδα της σταθερής να εμφανίζουν καλύτερους ρυθμούς από εκείνους της κινητής.

Η υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης Wind Vision στο τρίμηνο προσείλκυσε 13.000 νέους συνδρομητές, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό των πελατών της στις 55.000. Περίπου το 8,9% των πελατών σταθερής της Wind αξιοποιεί την υπηρεσία Wind Vision, ενώ σχεδόν 220.000 πελάτες της εταιρείας αξιοποιούν πολλαπλές υπηρεσίες από τη Wind (double-play, triple-play).

«Το τρίτο τρίμηνο αξιοποιήσαμε τις ενισχυμένες υποδομές μας και εστιάσαμε περαιτέρω στη σχέση με τους συνδρομητές μας για να επιτύχουμε την υψηλότερη αύξηση εσόδων από το γ΄ τρίμηνο του 2017», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Hellas. «Θα μείνουμε προσηλωμένοι», πρόσθεσε, «στην υλοποίηση της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και στην αξιοποίηση των θετικών προοπτικών για την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, ο όμιλος άντλησε 525 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές με την έκδοση πενταετούς ομολόγου. Επιπλέον, η εταιρεία εξασφάλισε χρηματοδότηση ανακυκλούμενης πίστωσης (RCF) ύψους 75 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας την εν δυνάμει χρηματοδότησή του στα 600 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιτυχημένη αυτή έκδοση ομολόγου διασφαλίζει μια ευέλικτη κεφαλαιακή διάρθρωση και χαμηλότερα έξοδα τόκων ως αποτέλεσμα ενός σημαντικά βελτιωμένου επιτοκίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή