MIG: πώληση θυγατρικών ή αναχρηματοδότηση δανεισμού, τα δύο σενάρια

MIG: πώληση θυγατρικών ή αναχρηματοδότηση δανεισμού, τα δύο σενάρια

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πωλητήριο σε θυγατρικές της δηλώνει επισήμως ότι βάζει η Marfin Investment Group (MIG), προκειμένου να αντιμετωπίσει το σημαντικό πρόβλημα δανεισμού της. Την ίδια ώρα, ο όμιλος έκανε γνωστό ότι η αποπληρωμή των επίμαχων δανείων προς την Τράπεζα Πειραιώς, τα οποία κανονικά έληγαν τον Οκτώβριο και είχαν βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων με τα funds Farallon και Oak Hill, παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα η MIG, αναφέρει ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε τη νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού της εταιρείας με την Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής του κοινού ομολογιακού δανείου έκδοσης της εταιρείας ύψους 150 εκατ. ευρώ και σημερινού υπολοίπου 142,5 εκατ. ευρώ και του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 115 εκατ. ευρώ και σημερινού υπολοίπου 86,25 εκατ. ευρώ μέχρι την 30ή Ιουνίου 2020.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι προς τον σκοπό της αποπληρωμής των παραπάνω κοινών ομολογιακών δανείων, όσο και του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με ημερομηνία λήξης την 31η Ιουλίου 2021, «η εταιρεία θα προσλάβει ανεξάρτητους οικονομικούς συμβούλους για την εξεύρεση είτε εναλλακτικών τρόπων αναχρηματοδότησης είτε διάθεσης περιουσιακών της στοιχείων». Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο του ΜΟΔ στις 30 Ιουνίου 2019 ήταν 295,10 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Οκτωβρίου η MIG ανακοίνωσε τη διακοπή των συζητήσεων με τα funds Farallon και Oak Hill, τα οποία επρόκειτο να αναλάβουν τη χρηματοδότηση του ομίλου για την αποπληρωμή των κοινών ομολογιακών δανείων.

Ηδη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι υπάρχει εμπλοκή στις συζητήσεις, επανήλθαν στο προσκήνιο εναλλακτικές επιλογές. Οι επιλογές αυτές είναι η πώληση και άλλων περιουσιακών στοιχείων της MIG, η πώληση της Vivartia, για την οποία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, αλλά και η πώληση συνολικά της MIG.

Σε ό,τι αφορά τη SingularLogic και τα δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα, η MIG υποστηρίζει ότι «πόρρω απέχουν της πραγματικότητας και είναι κακόβουλα». Αναφέρει δε ότι το διοικητικό συμβούλιο της MIG αποφάσισε την ενίσχυση της θυγατρικής της SingularLogic μέσω της χορήγησης ρευστότητας για την κάλυψη έκτακτων χρηματοδοτικών αναγκών που παρουσιάστηκαν λόγω ειδικών συνθηκών, προκειμένου η SingularLogic να φέρει εις πέρας το επιχειρησιακό της σχέδιο.

Στο εννεάμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών της MIG διαμορφώθηκε σε 827,7 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 7,2% και τα λειτουργικά κέρδη σε 123,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή