Υψηλές επιδόσεις το ξενοδοχείο NJV Plaza στην πλατεία Συντάγματος

Υψηλές επιδόσεις το ξενοδοχείο NJV Plaza στην πλατεία Συντάγματος

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληρότητα έως και 74%, που φαίνεται οψίμως να ενισχύεται περαιτέρω, καταγράφει το ξενοδοχείο NJV Plaza στην πλατεία Συντάγματος. Η διοίκηση του πολυτελούς συγκροτήματος των 182 δωματίων, συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, τα τελευταία τρία χρόνια προχώρησε σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαίνισης εν λειτουργία προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ και, όπως ανακοίνωσε σε σχετική παρουσίαση, το κλείσιμο της φετινής χρονιάς θα είναι καλό, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα για το 2020, με αυξημένη ζήτηση, ειδικά από τον Μάρτιο και μετά.

Ειδικότερα, ως προς τις επιδόσεις του NJV Plaza Athens, η αύξηση της μέσης τιμής για το 2018 ήταν κατά 12% έναντι του 2017 και αντίστοιχη ήταν η άνοδος και στα έσοδα. Για το 2019, στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, η αύξηση της μέσης τιμής ήταν κατά 6%, ενώ στα έσοδα υπήρξε σταθερότητα, στα ίδια επίπεδα με το 2018, δεδομένης και της ανόδου του ανταγωνισμού, ανέφερε η γενική διευθύντρια του ξενοδοχείου, Βάνα Λαζαράκου. Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2018, τα έσοδα ήταν της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ. Ως προς τους επισκέπτες, οι χώρες προέλευσης με τη μεγαλύτερη αύξηση πέρυσι ήταν με ποσοστό 66% ο Καναδάς, με 58% η Κίνα και με 30% οι ΗΠΑ, ενώ φέτος τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι επισκέπτες από την Κίνα (+61%) και την Ιαπωνία (+22%). Η μέση διαμονή είναι στις 2,2 ημέρες, ωστόσο οι επισκέπτες από μακρινούς προορισμούς (Καναδάς, Αυστραλία) διαμένουν περισσότερο, φτάνοντας τις 3,2 ημέρες.

Η πληρότητα στο ξενοδοχείο 182 δωματίων κυμαίνεται μεταξύ 69%-74%, ενώ στο 25% είναι οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες, με μεγάλο μερίδιο των οικογενειών από την ομογένεια. Τα εγκαίνια του NJV Athens Plaza πραγματοποιήθηκαν το 1980 με την ονομασία Le NJV Meridien, λόγω της τότε συνεργασίας με τη γαλλική ξενοδοχειακή εταιρεία Meridien. Αργότερα, το 1998, συνάφθηκε συμφωνία διαχείρισης με την Grecotel και μετονομάστηκε σε Grecotel NJV Athens Plaza. Το 2009 η εταιρεία Grecotel απεσύρθη και το ξενοδοχείο ξεκίνησε να λειτουργεί ως ανεξάρτητο με την ονομασία NJV Athens Plaza.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή