Secret Santa: Η απίστευτη ιστορία της παράδοσης που μας γεμίζει δώρα!

Secret Santa: Η απίστευτη ιστορία της παράδοσης που μας γεμίζει δώρα!

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δώρα, δώρα, δώρα – χωρίς αυτά δεν γίνονται με τίποτα Χριστούγεννα! Ένας συντριπτικά δημοφιλής τρόπος ανταλλαγής δώρων πλέον και στην Ελλάδα είναι να παίξετε το Secret Santa. Πρόκειται για μία σούπερ διασκεδαστική διαδικασία στην οποία τα μέλη μιας ομάδας τυγχάνουν τυχαίας ανάθεσης μέσω κλήρου σε ένα πρόσωπο στο οποίο δίνουν ένα δώρο. Η ταυτότητα του κάθε δωρητή παραμένει μυστική και δεν πρέπει να αποκαλυφθεί παρά μόνο μετά το άνοιγμα του δώρου!

Ένας φιλανθρωπος ονόματι Larry Dean Stewart πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος Secret Santa και αυτός που “εφηύρε” την ιδέα να δώσει δώρα ανώνυμα τα Χριστούγεννα. Για περισσότερα από 25 χρόνια, ο Stewart δώρισε κρυφά χιλιάδες δολάρια με τη μορφή χαρτονομισμάτων των 100 δολαρίων, σε κατοίκους στο Κάνσας και τη Νέα Υόρκη. Το μυστικό του, δε, αποκαλύφθηκε μόλις το 2006, αφήνοντας τους ευεργετηθέντες με το στόμα ανοιχτό, και τις καρδιές τους γεμάτες ευγνωμοσύνη!

Secret Santa: Η απίστευτη ιστορία της παράδοσης που μας γεμίζει δώρα!-1

Η παράδοση καλά κρατεί παγκοσμίως – το τελετουργικό είναι γνωστό ως Secret Santa στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και ως Kris Kringel στην Ιρλανδία, Manito στις Φιλιππίνες και Angelito στη Δομινικανή Δημοκρατία. Στην Ελλάδα μας το θύμισε φέτος ο Κωτσόβολος. Σε όποια γλώσσα, και σε όποιον χώρο και συγκέντρωση διαλέξεις να παίξεις τον Secret Santa, το σίγουρο είναι πως και αυτές τις γιορτές ο Κωτσόβολος θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση και θα σε στηρίξει με φανταστικές επιλογές δώρων!

Secret Santa: Η απίστευτη ιστορία της παράδοσης που μας γεμίζει δώρα!-2

Το να βρεις το σωστό δώρο αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση, αλλά είναι βέβαιοι πως secret ή μη, θα λάβεις τον τίτλο του Santa για τις φετινές γιορτές! Από το δώρο στο big boss … «γιατί το αφεντικό δεν γίνεται να μείνει στην απ’έξω», μέχρι τον μουντρούχο ξάδερφο, την γκρινιάρα πεθερά και τον – ακόμη κρυφό, μέχρι πότε; – έρωτα της ζωής σου, ο Κωτσόβολος έχει τη λύση. Σε ένα από τα 95 καταστήματα Κωτσόβολος και φυσικά γρήγορα και εύκολα στο kotsovolos.gr μπορείς να βρεις σούπερ gadgets (wireless ακουστικά για το αφεντικούλι), ευφάνταστες μικροσυσκευές (ναι, ο ξάδερφος για να χαμογελάσει χρειάζεται μια μίνι μηχανή ποπ-κορν!) και συσκευές τελευταίας τεχνολογίας (ο έρως ανθίζει σε βόλτες με σκούτερ), που σίγουρα θα κάνουν και τον πιο απαιτητικό αποδέκτη να σκάσει το χειλάκι του.

Φέτος δεν έχει σημασία αν πρόλαβες να στείλεις γράμμα στον Άγιο Βασίλη ή αν συγκαταλέγεσαι στα «καλά παιδιά». Και αυτά τα Χριστούγεννα, ο Κωτσόβολος μας φέρνει όλους πιο κοντά και είναι ο δικός μας Secret Santa!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή