Δυναμική επέκταση της Aegean στο εξωτερικό μέσω Θεσσαλονίκης

Δυναμική επέκταση της Aegean στο εξωτερικό μέσω Θεσσαλονίκης

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στραμμένο στη Θεσσαλονίκη και μεγάλο μέρος των δυνάμεών της να συγκεντρώνεται στην πόλη η Aegean ανακοίνωσε το θερινό της πρόγραμμα για το 2020, με έμφαση στην εξωστρέφεια.

Αναμένοντας εντός του επόμενου έτους τα έξι πρώτα νέα Airbus της οικογένειας A320/321neo, η εταιρεία θα επιχειρεί τη νέα χρονιά σε 155 προορισμούς, με 65 αεροσκάφη προσφέροντας έτσι σημαντική αύξηση των διαθέσιμων θέσεων. Ειδικότερα, το 2020 η Aegean θα προσφέρει 19,2 εκατ. θέσεις, αυξημένες κατά 1,5 εκατ. θέσεις σε σχέση με το 2019. Η αναπτυξιακή στρατηγική της Aegean για το 2020 βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

• Τη διεύρυνση της δραστηριότητας και επέκταση της παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη λειτουργία βάσης αεροσκαφών από την Κέρκυρα, φτάνοντας πλέον τις 8 βάσεις.

• Τη  συνεχιζόμενη επένδυση στον κύριο κόμβο της Αθήνας.

• Την προσήλωση στην προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία προσθέτει 11 νέα δρομολόγια στο συνολικό της πρόγραμμα σε διεθνείς προορισμούς από τις βάσεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και τη νέα βάση της Κέρκυρας. Ταυτόχρονα εντάσσει 3 νέους προορισμούς στο δίκτυό της προς Μπέρμιγχαμ, Πάφο και Μπιλμπάο.

Παράλληλα, σχεδιάζει αύξηση της χωρητικότητας σε επιπλέον 47 δρομολόγια εξωτερικού, προσθέτοντας συνολικά 1,1 εκατ. θέσεις στην ετήσια δραστηριότητά της ώστε να φτάσει τις 11,4 εκατ. θέσεις (εξωτερικού) συνολικά.

Ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη η Aegean έχει σχεδιάσει ένα πλάνο έντονης εξωστρέφειας και αναπτυξιακής δυναμικής, με δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο, Ζυρίχη, Βερολίνο και αύξηση των διαθέσιμων θέσεων εξωτερικού κατά 25%. Η εταιρεία προσθέτει έτσι 8 νέους προορισμούς από την πόλη της Θεσσαλονίκης (6 εξωτερικού και 2 εσωτερικού).

Παράλληλα, με στόχο τη διεύρυνση κάλυψης των μεγάλων τουριστικών αγορών η Aegean δημιουργεί βάση στην Κέρκυρα, την 8η βάση της σε Ελλάδα και Κύπρο. Για το 2020 ξεκινά από εκεί το πρώτο δρομολόγιο τακτικών πτήσεων μεταξύ Κέρκυρας και Παρισιού και 12 προορισμούς charter πτήσεων, προσφέροντας επιπλέον 95.000 θέσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών του τουρισμού του νησιού.

Η Αθήνα παραμένει ο  προορισμός – βαρόμετρο για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και της Aegean, αλλά και ο κύριος κόμβος για πρόσβαση στα μικρότερα νησιά της χώρας. Το 2020 η σημαντική αύξηση χωρητικότητας στο δίκτυο της Αθήνας θα προέλθει, για άλλη μία φορά, από την προσφορά μεγαλύτερης συχνότητας υφιστάμενων δρομολογίων, τη διεύρυνση του διαστήματος εξυπηρέτησης περισσότερων προορισμών και την προσθήκη τεσσάρων νέων προορισμών (Μπιλμπάο, Νυρεμβέργη, Πάφος, Μπέρμιγχαμ).

«Το 2020  αποτελεί για την Aegean αφετηρία για ακόμη περισσότερες επενδύσεις στο δίκτυο και στη συνολική δραστηριότητά μας από τις 8 πλέον βάσεις μας σε Ελλάδα και Κύπρο. Πιστεύουμε ότι μέσα από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μας, αλλά και τις συμπράξεις και συνεργασίες που υλοποιούμε με φορείς των πόλεων και των περιοχών της χώρας, σταδιακά διαμορφώνουμε το κατάλληλο προϊοντικό μείγμα για τη διάχυση του τουρισμού αλλά και την ενίσχυση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης.

Ο κ. Κων. Ζέρβας δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε χαρούμενος για την αναβάθμιση των δρομολογίων από τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι «ελπίζουμε σε αυτή τη νέα δεκαετία να έχουμε ολοκληρώσει όλες τις υποδομές που χρειάζεται η πόλη».

«Στηρίζουμε την αύξηση κατά 25% των πτήσεων από τη Θεσσαλονίκη, βλέπουμε ότι θα έχουμε άλλο ένα όπλο για να γίνουν η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη τόπος εισερχόμενου τουρισμού», υποστήριξε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή