Ευκαιρίες λόγω νέου ασφαλιστικού «βλέπει» η Allianz

Ευκαιρίες λόγω νέου ασφαλιστικού «βλέπει» η Allianz

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στον τομέα της ιδιωτικής αποταμίευσης διαπιστώνει για την ελληνική αγορά η διοίκηση της Allianz Ελλάδος, μετά την άρση των capital controls και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και ενόψει της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος. Οπως σημείωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, Φιλίππα Μιχάλη, κατά την παρουσίαση του νέου επενδυτικού προϊόντος «Target4Life», η Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά, με θετική προοπτική για την οικονομία και τις επενδύσεις λόγω κυρίως της άρσης των capital controls, που δίνει τη δυνατότητα αποταμίευσης σε αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού.

Το προϊόν «Target4Life», όπως επισήμανε ο επικεφαλής του market management της Allianz Global Life, Τζίνο Φασίνα, συνάδει με τη στρατηγική του ομίλου για τη διάθεση επενδυτικών προϊόντων που μπορούν να μεγιστοποιήσουν την απόδοση σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Allianz Global Investors, η οποία διαχειρίζεται περισσότερα από 505 δισ. ευρώ, έχει παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε 23 χώρες σε Ευρώπη και Ασία και περισσότερα από 125 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση περιουσίας.

Παρουσιάζοντας τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που ανήκει στην κατηγορία των αποταμιευτικών χωρίς εγγυημένη απόδοση, ο εμπορικός διευθυντής της Allianz Ελλάδος, Στέφανος Μαλαχιάς, εξήγησε ότι πρόκειται για επενδυτικό (unit linked) νέας γενιάς, καθώς παρέχει επένδυση κεφαλαίου σε συνδυασμό με ασφάλεια ζωής, που εξατομικεύεται, και είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις προσωπικές ανάγκες του ασφαλισμένου. Το «Target4Life» λειτουργεί ως fund of funds, αποτελεί δηλαδή ένα χαρτοφυλάκιο που επενδύει σε άλλα χαρτοφυλάκια επιτυγχάνοντας διασπορά κινδύνου. Συγκεκριμένα, επενδύει ανάμεσα σε ένα «καλάθι» 21 αμοιβαίων κεφαλαίων που υπάγονται σε τρεις κατηγορίες (ομολογιακά, μετοχικά και εναλλακτικά), επιλέγοντας μία από τις τρεις επενδυτικές στρατηγικές της Allianz Global Investors, η οποία αντιστοιχεί στο προφίλ ρίσκου του πελάτη. Τα κεφάλαια που μπορούν να συνδυαστούν είναι μεταξύ 6 έως 10 και το προϊόν διατίθεται με τη μορφή περιοδικών καταβολών, ξεκινώντας από 1.200 ευρώ τον χρόνο ή εφάπαξ καταβολής με ελάχιστο 2.500 ευρώ, ενώ δίνει τη δυνατότητα και για έκτακτες καταβολές.

Σημαντικό πλεονέκτημα του «Target4Life» αποτελεί η ενεργητική διαχείριση του χαρτοφυλακίου, η οποία γίνεται αυτοματοποιημένα με βάση την τεχνογνωσία της Allianz Global Investors σε μηνιαία, τριμηνιαία και ετήσια συχνότητα. Το προϊόν επενδύει κατά μέσον όρο το 97,5% του ασφαλίστρου που καταβάλλει ο πελάτης, καθώς επιβαρύνεται με προμήθεια εισόδου 3% και ετήσια διαχειριστικά έξοδα 1,85%. Βασικό χαρακτηριστικό του προϊόντος είναι το γεγονός ότι δομείται με βάση ένα μηχανισμό που αλλάζει αυτόματα την επενδυτική στρατηγική κατά τη διάρκεια του συμβολαίου, από επενδύσεις υψηλού κινδύνου στην αρχή, σε επενδύσεις χαμηλού ρίσκου όσο πλησιάζει στη λήξη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή