Προς επανάληψη η δίκη «Λαυρεωτικής» στο Εφετείο

Προς επανάληψη η δίκη «Λαυρεωτικής» στο Εφετείο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επανάληψη της δίκης στο Εφετείο για την υπόθεση της χειραγώγησης της τιμής της μετοχής της «Λαυρεωτικής» πριν από επτά χρόνια, προτείνει προς το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Λ. Καράμπελας. H υπόθεση συζητήθηκε χθες στον Αρειο Πάγο και ο αντεισαγγελέας εισηγήθηκε να γίνει δεκτή η αίτηση του εκπροσώπου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου με την οποία απηλλάγησαν οι επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους στο σκάνδαλο. O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην εισήγησή του κρίνει ότι η απόφαση του Εφετείου δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, καθώς και ότι δεν εκτίθενται με σαφήνεια τα πραγματικά περιστατικά στα οποία στηρίχθηκε η κρίση του δικαστηρίου για την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση, ενώ σε περίπτωση που κάνει δεκτή την εισαγγελική πρόταση, τότε η υπόθεση θα εκδικαστεί και πάλι στο Εφετείο.

Ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα Federal Reserve δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε άλλες μειώσεις των επιτοκίων από το 2,0%, όπου βρίσκονται και είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το 1961. Κατά τον διεθνή οργανισμό θα πρέπει να αρχίσουν να αυξάνονται από το 2003 για να φτάσουν στο 3,75% έως το τέλος εκείνης της χρονιάς. Αντίθετα, συνιστά μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) κατά μισή εκατοστιαία μονάδα μέσα στο 2002. H Ιαπωνία των μηδενικών επιτοκίων έχει ελάχιστα περιθώρια άσκησης νομισματικής πολιτικής, γι’ αυτό θα πρέπει να παρέμβει στο συναλλαγματικό πεδίο, διολισθαίνοντας το γιεν, ώστε να καταπολεμηθούν οι αποπληθωριστικές πιέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή