Νέο επεισόδιο στην κόντρα διοίκησης – συνδικαλιστών στον ΟΤΕ

Νέο επεισόδιο στην κόντρα διοίκησης – συνδικαλιστών στον ΟΤΕ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε και χθες η κόντρα εργαζομένων και διοίκησης στον ΟΤΕ, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί από την πλευρά των συνδικαλιστών του και μάλιστα εν μέσω εορτών. Χθες το προεδρείο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων – ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) σε συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για «διάρρηξη της εμπιστοσύνης» μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης στην τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση.

Οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ ανέφεραν ως βασικό επιχείρημα ότι ενώ υπέγραψαν συμφωνία (ΣΣΕ) μείωσης των μισθών κατά περίπου 10% με την προϋπόθεση της διατήρησης των θέσεων εργασίας, η διοίκηση του ΟΤΕ με την απόλυση των οκτώ φυλάκων που αρνούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, απεμπόλησε τις συμφωνίες διοίκησης και συνδικάτου του 2012, του 2015 και του 2017.

«Πρόκειται για μια ευθανασία, παρά τα όποια μέσα χρησιμοποιεί για να απαλύνει τις επιπτώσεις», είπε χθες ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ Δημήτρης Φούκας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι κυρίαρχη ρήτρα στις ΣΣΕ που υπεγράφησαν από το 2011 και εντεύθεν, ήταν η διατήρηση των θέσεων εργασίας, σε αντιστάθμισμα της οριζόντιας μείωσης της μισθοδοσίας της τάξης του 10% που εφαρμόσθηκε στον ΟΤΕ. Ο κ. Φούκας πρόσθεσε ακόμη ότι η κατάργηση των θέσεων εργασίας που γίνεται για τους φύλακες του οργανισμού, αύριο-μεθαύριο μπορεί να ισχύσει για τους τεχνικούς, τους πωλητές, τους τηλεφωνητές κ.ο.κ.

Ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ αναφέρθηκε επίσης και στην επιδείνωση των δεικτών ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΟΤΕ, λόγω της μείωσης του προσωπικού. Tέλος, απαντώντας στο ερώτημα γιατί οι συνδικαλιστές προχώρησαν σε απεργία διαρκείας τριών εβδομάδων, χωρίς να δώσει ένα επαρκές περιθώριο συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση του οργανισμού, σημείωσε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο η διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ ήταν εκείνη που απέστειλε τουλάχιστον τρεις προσκλήσεις στη διοίκηση του οργανισμού για διαπραγματεύσεις.

Ο ΟΤΕ δεν άργησε να απαντήσει στις αιτιάσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε χθες, ανέφερε ότι η παρούσα διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ ορίστηκε στις 26 Νοεμβρίου 2019. «Η πρώτη συνάντηση της νέας διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη διοίκηση του ΟΤΕ για την υπογραφή νέας ΣΣΕ πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου». Πρόσθεσε δε, ότι έπειτα από έξι μόλις εργάσιμες ημέρες η ΟΜΕ-ΟΤΕ κήρυξε απεργία διάρκειας τριών εβδομάδων, την οποία χαρακτήρισε παράνομη και καταχρηστική.

Η διοίκηση του ΟΤΕ εμφανίσθηκε ανένδοτη με την κατάργηση των θέσεων εργασίας των φυλάκων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις αρχές του 2019 ανατέθηκε σε εξωτερικούς συνεργάτες το εναπομείναν τμήμα του εν λόγω έργου και το αντικείμενο της φυσικής φύλαξης καταργήθηκε, γεγονός για το οποίο η ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι φύλακες ενημερώθηκαν άμεσα και έγκαιρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή