Τον Μάρτιο οι πρώτες προσλήψεις από το κέντρο καινοτομίας της Pfizer

Τον Μάρτιο οι πρώτες προσλήψεις από το κέντρο καινοτομίας της Pfizer

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η δημιουργία του ψηφιακού εργαστηριακού κέντρου (digital hub) στη Θεσσαλονίκη, επένδυση που φέρει την υπογραφή της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει τη δημιουργία ενός κέντρου ψηφιακής καινοτομίας στη συμπρωτεύουσα, το οποίο θα αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου αντίστοιχων hub. Σύμφωνα με το σχέδιο, προβλέπεται ότι το digital hub θα προσφέρει 200 θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, των big data/Analytics κ.ά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ψηφιακό κέντρο αναμένεται να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ από τον Φεβρουάριο – Μάρτιο θα αρχίσουν οι πρώτες προσλήψεις, ώστε μέχρι τότε να έχουν προσληφθεί περί τα 40 άτομα. Επειτα, από τον Σεπτέμβριο έως το τέλος του 2021, η εταιρεία φιλοδοξεί να ανέλθει ο αριθμός των εργαζομένων στους 200.

Στελέχη που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη επένδυση, αναφέρουν ότι δύο είναι τα υποψήφια κτίρια (περίπου 2.000-2.500 τ.μ.), ένα από τα οποία θα στεγάσει τελικά το digital hub. Το ένα βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, κάτι που προκρίνεται ως πιθανή επιλογή λόγω της δυνατότητας μετακινήσεων όσων δουλεύουν στο hub, και το άλλο βρίσκεται κοντά στο παλιό λιμάνι. Οι διαδικασίες για την εξεύρεση του κατάλληλου κτιρίου θα έχουν ολοκληρωθεί πιθανώς τον Ιανουάριο του νέου έτους, ενώ ήδη μία ομάδα έχει αναλάβει την εκτίμηση κινδύνου του εκάστοτε κτιρίου (risk assessement) ώστε να καταλήξουν σε αυτό που τελικά θα στεγάσει την επένδυση. Παράλληλα, η εταιρεία έχει εντοπίσει και έναν άλλο χώρο περίπου 600 τ.μ., που θα είναι έτοιμος εντός του Μαρτίου, για να φιλοξενήσει προσωρινά τους πρώτους εργαζομένους. Υπενθυμίζεται ότι την είδηση της επένδυσης της Pfizer είχε πρώτα εξαγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μέσω της δημιουργίας του ψηφιακού εργαστηριακού κέντρου, ο φαρμακευτικός κολοσσός στοχεύει στην αξιοποίηση τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα Big Data/Analytics για την ανάπτυξη νέων θεραπειών. Αυτό που επιθυμεί επίσης η εταιρεία, είναι να αξιοποιήσει αυτές τις τεχνολογίες προς όφελος των ασθενών, ώστε να εξεταστεί η αποτελεσματικότητα μιας υφιστάμενης θεραπείας. Η διοίκηση της Pfizer επέλεξε τη Θεσσαλονίκη αφενός λόγω της συγκέντρωσης στην περιοχή μεγάλου αριθμού Ελλήνων επιστημόνων υψηλής τεχνολογικής εξειδίκευσης, αφετέρου λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί σημείο σύνδεσης της Ελλάδας με τις χώρες των Βαλκανίων, γεγονός που θα συμβάλει στην προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού από τις γύρω χώρες. Σημειώνεται εξάλλου ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί τη γενέτειρα του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer παγκοσμίως, δρος Αλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή