Σε ιστορικό υψηλό διατηρήθηκε το 2019 ο τζίρος της «Λάμψα»

Σε ιστορικό υψηλό διατηρήθηκε το 2019 ο τζίρος της «Λάμψα»

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα περίπου 80 εκατ. ευρώ, επίπεδα παρόμοια με το περυσινό ιστορικό ρεκόρ, κλείνει ο κύκλος εργασιών του ξενοδοχειακού ομίλου Λάμψα Α.Ε. για το 2019. Το επόμενο έτος αναμένεται ανάπτυξη του τζίρου της τάξης του 4%-5% για τα υπάρχοντα ξενοδοχεία στην Αθήνα, στη Ρόδο και στο Βελιγράδι, ενώ επιπρόσθετα έσοδα αναμένονται από τη λειτουργία του νέου ξενοδοχείου του, Athens Capital, στο Σύνταγμα, το οποίο θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Σημειώνεται ότι στον ισολογισμό του 2018 δεν είχε ενοποιηθεί πλήρως η μονάδα της Ρόδου.

Πηγές της διοίκησης της «Λάμψα» σημειώνουν πως αν και η συντήρηση της δραστηριότητας σε επίπεδα-ρεκόρ αποτελεί από μόνη της ένα στοίχημα, η εξέλιξη της ευρύτερης φυσιογνωμίας της Αθήνας και εξωγενείς παράγοντες, όπως ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση των ξενοδοχείων της στην Αθήνα. Το ζήτημα της ενδεχόμενης αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της πρωτεύουσας φαίνεται πως απασχολεί ιδιαίτερα τη διοίκηση του ομίλου δεδομένης της συνεχούς αύξησης των βραχυπρόθεσμα ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων. Αν και οι μισθώσεις αυτές δεν αποτελούν ανταγωνισμό για το κοινό στο οποίο απευθύνεται η «Λάμψα» στην Αθήνα, ενέχεται ο κίνδυνος να συνεχίσουν να εκτοπίζουν ένα ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό των κατοίκων του κέντρου της πόλης «αποστειρώνοντάς» την από τον διαχρονικό της χαρακτήρα. «Οι τουρίστες δεν θέλουν να έρχονται εδώ για να βλέπουν άλλους τουρίστες αλλά Ελληνες κατοίκους που ζουν και δίνουν τόνο σε αυτή την πόλη. Και επειδή η Αθήνα δεν είναι Παρίσι που αποτελεί ολόκληρο ένα μουσείο, πρέπει να δοθεί προσοχή στην αποτροπή της αλλοίωσης της φυσιογνωμίας της», σημειώνουν κύκλοι του ξενοδοχειακού ομίλου ο οποίος ελέγχει τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία, King George και πλέον και το πρώην King’s Palace.

Το νέο ξενοδοχείο της «Λάμψα» στην πλατεία Συντάγματος, το Athens Capital Hotel – MGallery, θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του τον Απρίλιο του 2020 και ήδη «ανέβηκε» στις πλατφόρμες κρατήσεων της Accor. Το Athens Capital Hotel – MGallery φέρει το brand των luxury boutique ξενοδοχείων του δικτύου της MGallery Collection, η οποία ανήκει στον όμιλο Accor. Οι εργασίες ανακαίνισης του εκμισθωμένου κτιρίου στη συμβολή της Λ. Πανεπιστημίου με την οδό Κριεζώτου, όπου παλαιότερα στεγαζόταν το ιστορικό ξενοδοχείο King’s Palace, βρίσκονται πλέον στο τελικό τους στάδιο και ολοκληρώνεται επένδυση συνολικού ύψους 22 εκατ. ευρώ. Θα είναι τελικά πέντε και όχι τεσσάρων αστέρων, κατόπιν επιθυμίας της ιδιοκτησίας του ελληνικού ξενοδοχειακού ομίλου, δηλαδή της οικογένειας Λασκαρίδη. Κατά δήλωση κύκλων της Accor θα είναι το πολυτελέστερο και ακριβότερο της σειράς MGallery παγκοσμίως.

Η διοίκηση της «Λάμψα» τοποθετεί τη μέση τιμή ανά δωμάτιο σε επίπεδα περίπου 30% με 40% χαμηλότερα από αυτήν στο King George και είναι αισιόδοξη πως καθώς είναι το μόνο ξενοδοχείο της Accor στην Αθήνα, θα επιτύχει πολύ υψηλές πληρότητες. Θα διαθέτει 159 δωμάτια και 19 σουίτες και θα φιλοξενεί εστιατόριο, ενώ στο ισόγειο θα έχει δύο καταστήματα λιανικής πώλησης ενδυμάτων, το ένα Ralph Lauren και το άλλο με πολύ ισχυρό brand της διεθνούς μόδας. Τη θέση του γενικού διευθυντή αναλαμβάνει ο Ευριπίδης Τζήκας. Η έναρξη λειτουργίας του νέου ξενοδοχείου συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της «Λάμψα». Οπως προαναφέρθηκε, ο εισηγμένος από το 1947 όμιλος έχει στην ιδιοκτησία του το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και το ξενοδοχείο King George στην Αθήνα, το ξενοδοχείο Sheraton στη Ρόδο και το Hyatt Regency Belgrade και το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι. Οι δύο σερβικές μονάδες πέτυχαν ιδιαίτερα ικανοποιητικές επιδόσεις φέτος, καθώς ολόκληρη η χώρα βρίσκεται τουριστικά σε ανοδική τροχιά. Αντιθέτως, το ξενοδοχείο της Ρόδου κλείνει το 2019 με χαμηλότερο κύκλο εργασιών και με τη μέση τιμή δωματίου στα 120 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή