Πράσινο φως για την είσοδο των μετόχων του Αστέρα Βουλιαγμένης στη Μύκονο

Πράσινο φως για την είσοδο των μετόχων του Αστέρα Βουλιαγμένης στη Μύκονο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Νικόλαου Μαντζούφα, το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΣΕ) της στρατηγικής επένδυσης για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής μονάδας «Blue Ιris» στη Μύκονο.

Φορέας της επένδυσης είναι η «Blue iris» της AGC Equity Partners. Η επένδυση ανέρχεται σε 60 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία της.

Το έργο αποτελείται από ένα χωριό, απόλυτα εναρμονισμένο στη Μυκονιάτικη αρχιτεκτονική, με ξενοδοχειακή μονάδα 192 κλινών. Στην εγκατάσταση θα δημιουργηθεί υπαίθριο θέατρο 250 θέσεων, ενώ η μετακίνηση μέσα στο χωριό θα γίνεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.  

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος θα προωθηθεί άμεσα στο Συμβούλιο Επικρατείας και εκτιμάται ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2020 θα δύναται να εκδοθεί το  Προεδρικό Διάταγμα και έπειτα να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT