MIELE: Στην πρωτοπορία των οικιακών συσκευών 120 χρόνια

MIELE: Στην πρωτοπορία των οικιακών συσκευών 120 χρόνια

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πίστη στις αξίες της και ισχυρή παράδοση στην κατασκευή συσκευών υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Tο λογότυπο Miele είναι για περισσότερα από 120 χρόνια συνώνυμο ποιότητας, αξιοπιστίας και πρωτοποριακής τεχνολογίας.

Η ιστορία της Miele ξεκινά το 1899, όταν ο καπετάνιος Carl Miele και ο έμπορος Reinhard Zinkann ιδρύουν στην πόλη Fallen του Herzebrock, την εταιρεία Miele & Cie.  Στις εγκαταστάσεις ενός πρώην μύλου καλαμποκιού, εξοπλισμένου με ένα τρυπάνι και τέσσερις τόρνους, οι μόλις 11 εργαζόμενοι της εταιρείας, κατασκευάζουν εξοπλισμό,  ο οποίος  προορίζεται για χρήση σε αγροκτήματα και συγκεκριμένα για την αποβουτύρωση του γάλακτος.

Το πρώτο πλυντήριο ρούχων Miele Meteor σχεδιάζεται στις αρχές του 20ού αιώνα, το 1901, σηματοδοτώντας μια σημαντική στιγμή στη δεύτερη βιομηχανική επανάσταση. Εμπνευσμένο από το αντίστοιχο μηχάνημα αποβουτύρωσης γάλακτος και κατασκευασμένο από ξύλο οξιάς αποτελεί καινοτομία για την εποχή στην κατηγορία των  οικιακών συσκευών.  Ένα χρόνο αργότερα θα ονομαστεί HERA, με πηγή έμπνευσης για τη νέα ονομασία να είναι η θεά Ήρα, η προστάτις του γάμου και την οικογένειας, καθώς το πλυντήριο  – Ήρα, καθώς το πλυντήριο καταφέρνει να μειώσει το φόρτο εργασίας της νοικοκυράς κατά 50%.

Το 1904 αρχίζει να λειτουργεί με ρεύμα, ενώ χάρη στην ηλεκτρική κίνηση γίνεται εφικτό να μεγαλώσει η χωρητικότητα των κάδων, παρέχοντας στον χρήση μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών.

Οι τεχνολογικές καινοτομίες διαδέχονται  η μία την άλλη με τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Miele να περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

– Το χειροκίνητο στυπτήριο, το 1910. Όμοιο μηχάνημα εξυπηρετεί δεκαετίες αργότερα τους Καλύμνιους σφουγγαράδες για το στύψιμο των σφουγγαριών.

– Το σιδερωτήριο από ξύλο σημύδας, με επιφάνεια εργασίας για το δίπλωμα του ιματισμού το 1913.

– Το πρώτο υδραυλικό πλυντήριο ρούχων με κινητήρα από χαλκό που δεν σκουριάζει, το 1915, καινοτομία που έρχεται εν μέσω πολέμου, όταν τα πάσης φύσεως μέταλλα λιγοστεύουν εξαιτίας των αναγκών παραγωγής πολεμικού εξοπλισμού

MIELE: Στην πρωτοπορία των οικιακών συσκευών 120 χρόνια-1

Τα πρώτα χρόνια η εταιρεία παράγει όχι μόνο οικιακές συσκευές, αλλά μοτοσικλέτες, ποδήλατα, μηχανήματα αρμέγματος, σόμπες, ακόμη και αυτοκίνητα.

Η ανάπτυξη είναι ραγδαία και σύντομα οι επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταφέρονται στο Gutersloh. To 1916 κατασκευάζεται το εργοστάσιο στο Bielefeld και δημιουργούνται νέες υποδομές για την υποστήριξη της ανάπτυξης.

Το 1930 και ενώ παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στο ναδίρ εξαιτίας του κραχ του 1929, η Miele προσλαμβάνει πρόσθετο προσωπικό για να εργαστεί στην παραγωγή, απασχολώντας πλέον 2.000 υπαλλήλους. Το πρώτο πλυντήριο ρούχων με μεταλλικό κάδο είναι γεγονός, ενώ παράλληλα ξεκινάει η παραγωγή σκουπών και πλυντηρίων πιάτων. Το 1998 η Miele είναι αυτή που εισάγει στην αγορά την   πρώτη εντοιχιζόμενη μηχανή καφέ παγκοσμίως.

MIELE: Στην πρωτοπορία των οικιακών συσκευών 120 χρόνια-2

Η υποδοχή του 21ου αιώνα γίνεται με τη Miele να έχει εδραιώσει τη θέση της στην αγορά ως ηγέτιδα εταιρεία στην κατασκευή καινοτομικών συσκευών,  υψηλής ποιότητας και απόδοσης, καλύπτοντας όλη τη γκάμα οικιακών συσκευών που γνωρίζουμε σήμερα. Οι νέες γενιές συσκευών χαρακτηρίζονται από διαισθητικό σχεδιασμό και προηγμένη τεχνολογία, με τη Generation 7000  να αποτελεί ορόσημο στην  ιστορία των 120 χρόνων της εταιρείας Miele.

MIELE: Στην πρωτοπορία των οικιακών συσκευών 120 χρόνια-3

Με τους εκπροσώπους της τρίτης  γενιάς να βρίσκονται στη διοίκηση της εταιρείας και περισσότερους από 20.000 υπαλλήλους σε 50 χώρες παραμένει μέχρι σήμερα μια βιώσιμη και κερδοφόρος εταιρεία. Η Miele διαχρονικά πιστή στην ιδέα της αέναης βελτίωσης μέσω του μότο «Immer besser»-«Πάντα Καλύτερα» συνεχίζει να προσφέρει προϊόντα ανώτερης ποιότητας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή