Περισσότερη Eurobank στην Banco Post

Περισσότερη Eurobank στην Banco Post

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία για τη διεύρυνση του ποσοστού που κατέχει η EFG Eurobank-Ergasias σε μια από τις μεγαλύτερες ρουμανικές τράπεζες, την Banco Post, υπεγράφη μεταξύ της διοίκησης της ελληνικής τράπεζας και του υπουργείου ιδιωτικοποιήσεων της Ρουμανίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα, του προέδρου κ. Ιον Ιλιέσκου. Το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, επιβεβαιώνει την πρόθεση να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της Banco Post, μέσα από την αύξηση του ποσοστού τής EFG στο μετοχικό κεφάλαιο της ρουμανικής τράπεζας με επιπλέον ποσοστό 17% -ήδη κατέχει το 19,25%- ενώ η συμμετοχή της μπορεί να φτάσει μέχρι το ποσοστό του 44% συνολικά, μέσω optioπου προβλέπει δυνατότητα απόκτησης επιπλέον 8,75%.

H Banco Post είναι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Ρουμανία με δίκτυο 126 καταστημάτων και 2.650 σημείων πώλησης μέσω της συνεργασίας που έχει με τα ρουμανικά ταχυδρομεία, διαθέτει το ευρύτερο δίκτυο ATM και είναι ο μεγαλύτερος εκδότης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στη Ρουμανία. H σύμβαση είναι επέκταση της αρχικής συμφωνίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1999, μέσω της οποίας η EFG και η Banco Portuges de Investimento (με ποοσοστό 17%), ήταν οι βασικοί μέτοχοι της ρουμανικής τράπεζας.

Σημειώνεται ότι ο Ομιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του διεθνούς ομίλου Lafarge, διαθέτει 3 εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου στην Ελλάδα: το εργοστάσιο ΟΛΥΜΠΟΣ στην Αγριά Βόλου (το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη), το εργοστάσιο ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ στο Μηλάκι Ευβοίας και το εργοστάσιο ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ στο Μικρό Βαθύ Αυλίδος. Η συνολική παραγωγική δυνατότητα του Ομίλου φθάνει τα 9,1 εκατομμύρια τόννους ετησίως, γεγονός που τον καθιστά τον μεγαλύτερο παραγωγό τσιμέντου στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή