Ηγέτης στη βρετανική αγορά ο όμιλος Μαΐλλη

Ηγέτης στη βρετανική αγορά ο όμιλος Μαΐλλη

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ευρωπαϊκό βραχίονα της καναδικής εταιρείας Samuel Manu-Tech Inc, εξαγόρασε ο Ομιλος Μαΐλλη, που απέκτησε τη θυγατρική αγγλική εταιρεία Samuel Strapping Systems, η οποία αντιπροσώπευε την καναδική εταιρεία στη γηραιά ήπειρο.

Η καναδική εταιρεία έχει ηγετική θέση στην παραγωγή και διανομή υλικών και μηχανών βαριάς συσκευασίας με ετήσιο κύκλο εργασιών, που ξεπερνάει τα 38 εκατ. ευρώ (13 δισ. δραχμές). H εταιρεία έχει σημαντικό μερίδιο αγοράς στη Μεγάλη Βρετανία καθώς και σημαντικές εξαγωγές στην Ευρώπη. Παράλληλα η εταιρεία έχει παρουσία στη Γαλλία μέσω της θυγατρικής της (100%) Cerclage Sarl.

Με την κίνηση αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο η δεσπόζουσα ευρωπαϊκή θέση του Ελληνικού Ομίλου, δημιουργώντας επιπλέον οικονομίες κλίμακος και σημαντικές συνέργειες.

Εξοικονόμηση κόστους

Ο πρόεδρος του φερώνυμου Ομίλου κ. Μιχαήλ Μαΐλλης αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της εξαγοράς δήλωσε τα ακόλουθα: «O Ομιλος με την προσθήκη της Samuel Strapping Systems στις υπάρχουσες εταιρείες του στην Μεγάλη Βρετανία (Payne Strapping Systems και United Packaging) συμπληρώνει τη θέση του και επεκτείνει το μερίδιο αγοράς του εξελισσόμενος σε κυρίαρχο παίκτη σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές. Δημιουργεί ταυτόχρονα σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης κόστους και αύξησης πωλήσεων από την αξιοποίηση των συμπληρωματικών δικτύων διανομής». Οπως εκτιμάται η εμπειρία και εξειδίκευση του προσωπικού της Samuel Strapping Systems θα ενισχύσει την τεχνολογική βάση και τα δίκτυα διανομής του Ομίλου Μαΐλλη καθώς και την πληρότητα των παρεχόμενων τεχνικών λύσεων και service.

Επιθετική πολιτική

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι για την υλοποίηση της εξαγοράς ο Ομιλος Μαΐλλη συνεργάστηκε με το τμήμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Price WaterhouseCoopers.

H συγκυρία διεθνώς όπου κυριαρχεί η ύφεση και η συρρίκνωση των επιχειρήσεων, βρίσκει τον Ελληνικό Ομιλο σε περίοδο έντονης δραστηριότητας απορρόφησης των εξαγορών και υλοποίησης προγράμματος restructuring και streamlining.

Να υπογραμμίσουμε ότι η χρηματιστηριακή συγκυρία δεν επηρεάζει κατ’ ελάχιστον τον όμιλο, ο οποίος διατηρεί αυξημένη ρευστότητα και συνεχίζει το επιχειρησιακό του πρόγραμμα σε μία ευρωπαϊκή αγορά όπου η τάση συγκέντρωσης, κυρίως από αμερικανικές εταιρείες εντείνεται.

Ηρεμη παραμένει και η αγορά της Καραϊβικής σε αυτά τα μεγέθη με τα κυκλικά φορτία μεγέθους 70.000 τόννων να ναυλώνονται στα W/S 132,5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή