Διάθεση μετοχών σε στελέχη αποφάσισε η Coca Cola 3E

Διάθεση μετοχών σε στελέχη αποφάσισε η Coca Cola 3E

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών κατά 526,587 εκατομμύρια δραχμές με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 100 δραχμές σε 102,225 δραχμές, ήτοι 0,30 ευρώ, προχωρεί η Coca Cola Τρία Εψιλον. Επίσης η χθεσινή Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διάθεση 7.000.000 μετοχών -που αντιπροσωπεύουν το 2,95% του μετοχικού κεφαλαίου- σε μεσαία, ανώτερα και ανώτατα στελέχη.

Οι μετοχές θα δοθούν σταδιακά σε χρονικό διάστημα 10 ετών. Παράλληλα, από την Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Coca Cola Τρία Εψιλον εγκρίθηκε η εξαγορά των εταιρειών της The Coca Cola Company στη Ρωσία και στις χώρες της Βαλτικής, καθώς και η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Coca Cola Molino Βeverages.

Οι παραπάνω εξαγορές αφορούν στην απόκτηση επιχειρήσεων στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, στην Κεντρική και Ανατολική Ρωσία. Οι αγορές της Ρωσίας και της Βαλτικής θα προσθέσουν στην Τρία Εψιλον περισσότερα από 100 εκατομμύρια κιβώτια και θα αυξήσουν το συνολικό αριθμό των καταναλωτών κατά 100 εκατομμύρια, προσφέροντας ευκαιρίες μελλοντικής κερδοφόρας ανάπτυξης. Το συνολικό τίμημα αναμένεται να ανέλθει στα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Εν τω μεταξύ, το θέμα των καταγγελιών εις βάρος της Τρία Εψιλον θα απασχολήσει μια ακόμη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ληφθεί η απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή