Σέλμαν: Υποχώρηση κερδών στο εννέαμηνο, αργότερα η συνεργασία με τον ξένο όμιλο

Σέλμαν: Υποχώρηση κερδών στο εννέαμηνο, αργότερα η συνεργασία με τον ξένο όμιλο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχώρηση των αποτελεσμάτων της αναμένει και στο εννεάμηνο η Σέλμαν, εξέλιξη, που οφείλεται αφενός στις γενικότερες συνθήκες της αγοράς και αφετέρου στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων, που πραγματοποίησε η εταιρεία το προηγούμενο έτος, η αποδοτικότητα των οποίων δεν έχει ανέλθει ακόμη στα αναμενόμενα επίπεδα.

Οι συνθήκες ισχυρού ανταγωνισμού και υποχώρησης των τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο οδηγεί την επιχείρηση στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων, μέσω των οποίων θα αυξήσει τις πωλήσεις της και παράλληλα θα ενισχύσει το στίγμα της στη διεθνή αγορά.Ετσι, η κατασκευή της μονάδας MDF στη Χαλκίδα, απορροφά το ενδιαφέρον της, ενώ για την ολοκλήρωσή της θα απαιτηθεί δαπάνη άνω των 20 δισ. δρχ.

Για την υλοποίηση αυτής της επένδυσης η εταιρεία δεν θα προχωρήσει σε νέα αύξηση κεφαλαίου, ενώ όπως αναφέρει ο πρόεδρος κ. Ηλιάδης, στόχος είναι η επίτευξη μίας συμφωνίας με μεγάλο ευρωπαϊκό όμιλο του κλάδου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, τονίζει, εξετάζεται η μεταβίβαση ελκυστικού ποσοστού της εταιρείας, όχι όμως ο έλεγχός της. Ωστόσο, λόγω της συγκυρίας στην παγκόσμια αγορά, η εξέλιξη των σχετικών διαδικασιών φαίνεται πως έχει επιβραθυνθεί.

Εν τω μεταξύ, η Σέλμαν διατηρεί συμμετοχές, που είναι άνω των 5 δισ. δρχ. και αφορούν εταιρείες συνδεδεμένες με αυτήν, καθώς και άλλες με συγγενικό προς αυτήν αντικείμενο δράσης, καθώς και σε μη εισηγμένες μονάδες, όπως Χατζηλουκάς ΑΕ και Αθωνική Τεχνική. Θ. Λ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή