Στην Αθήνα 29-30 Νοεμβρίου το 1ο Συνέδριο CSR

Στην Αθήνα 29-30 Νοεμβρίου το 1ο Συνέδριο CSR

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη «εκκίνηση» προς τη νέα εποχή στην οποία εισέρχονται οι ελληνικές επιχειρήσεις αποτελεί το Πρώτο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 29 και 30 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Intercontinetal από το ομώνυμο Ελληνικό Δίκτυο – εθνικό εταίρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου (CSR Europe) από το έτος 2000.

Οι 40 -μέχρι στιγμής- μεγάλες, μεγαλύτερες και μικρότερες επιχειρήσεις της χώρας μας, οι συλλογικοί επιχειρηματικοί φορείς (ΣΕΒ, ΣΒΒΕ, ΕΒΕΑ) όλοι μέλη του Δικτύου θα δώσουν το «παρών» και θα καταθέσουν τις δύο αυτές ημέρες του Συνεδρίου «δείγμα γραφής» για τον υψηλό κοινωνικό ρόλο που μπορούν είτε πρέπει να διαδραματίσουν ως «επιχειρήσεις- ενεργοί πολίτες», ταγμένοι στους στόχους του Δικτύου που ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κ. Δ. Ανήλατος. Οπως είπε, «πραγματώνονται μέσα από την ενημέρωση και διάδοση της έννοιας της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης». Πραγματώνονται επίσης μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία επιχειρήσεων, συλλογικών φορέων. Ακόμη, με τη διάδοση των καλών πρακτικών στον τομέα της κοινωνικής συνοχής – κάτι που από τη χώρα μας δεν απουσιάζει. Δεν έχει, ωστόσο, καταγραφεί – ίσως γιατί η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αν και συνειδητή σε σημαντικό ποσοστό επιχειρηματιών, ωστόσο, ως ορισμός ήταν άγνωστος πριν δημιουργηθεί το Ελληνικό Δίκτυο.

Η διοίκηση του Ομίλου υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια του 2001 οι κυριότερες δαπάνες αναδιάρθρωσης θα λογιστικοποιηθούν, με αποτέλεσμα από το 2002 να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα. Ηδη, από τη λογιστική κατάσταση εννεαμήνου, όλες οι συμμετοχές της εταιρείας έχουν αποτιμηθεί στην τρέχουσα τιμή τους με αντίστοιχη μείωση των ιδίων κεφαλαίων στα 52 δισ. δραχμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή