Στον Ομιλο Γερμανού η πολωνική TCM με δίκτυο 40 καταστημάτων

Στον Ομιλο Γερμανού η πολωνική TCM με δίκτυο 40 καταστημάτων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά μιας ακόμα αλυσίδας καταστημάτων στην Πολωνία προχώρησε ο Ομιλος Γερμανού, λίγους μήνες μετά την απόκτηση του δικτύου EKO – CONTEL. H διοίκηση του ομίλου ανακοίνωσε χθες ότι εξαγόρασε την πολωνική εταιρεία TCM, η οποία διαθέτει δίκτυο 40 καταστημάτων. Η δραστηριοποίηση του ομίλου στην Πολωνία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2001, με την εξαγορά του δικτύου EKO – CONTEL, δυναμικότητας 54 καταστημάτων. Μετά και την απόκτηση της ΤCΜ, η «Γερμανός» θα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ανεξάρτητων λιανεμπόρων κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία (όσων δεν ανήκουν σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας), διατηρώντας δίκτυο που ξεπερνά, συνολικά, τα 90 καταστήματα.

Στο προσεχές διάστημα, τα καταστήματα της TCM θα μετονομαστούν και θα ενσωματωθούν στο δίκτυο καταστημάτων «Γερμανός», ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της εξαγοράς. Η απόκτηση της αλυσίδας TCM, η οποία συνεργάζεται με την κορυφαία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία, ERA GSM, θεωρείται σημαντική εξέλιξη από τη διοίκηση του ομίλου.

Η Πολωνία αποτελεί μια αγορά 38 εκατομμυρίων, όπου η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας δεν ξεπερνά το 23%. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τη χώρα σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από εκείνα γειτονικών χωρών, όπως η Ουγγαρία και η Τσεχία, με αντίστοιχα ποσοστά πλέον του 40% και του 50% και προσφέρει ιδιαίτερα διευρυμένα περιθώρια ανάπτυξης για τον όμιλο.

Σήμερα, το δίκτυο καταστημάτων «Γερμανός», εκτός της Πολωνίας, διαθέτει παρουσία και σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, με 43 καταστήματα στη Ρουμανία, 24 στη Βουλγαρία και 11 στην Κύπρο. H διοίκηση υποστηρίζει πως αντικειμενικός στόχος είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου καταστημάτων στην ευρύτερη αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και στις αγορές της Ανατολικής Μεσογείου, το οποίο θα αριθμεί 700 καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έως το 2003.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή