Ανοδο 8% των εταιρειών επενδύσεων

Ανοδο 8% των εταιρειών επενδύσεων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει το ενεργητικό των εταιρειών επενδύσεων στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, επηρεαζόμενο θετικά από την ανάκαμψη των τιμών των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών, η καθαρή αξία του ενεργητικού των εισηγμένων επενδυτικών εταιρειών διαμορφώθηκε στις 15 Νοεμβρίου στα 785,2 δισ. δρχ. έναντι 727,3 δισ. δρχ. στις 31 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8%. Μετά αρκετό καιρό είχαμε επανεμφάνιση των premium, με τη μετοχή της Δίας στις 15 Νοεμβρίου να εμφανίζει μικρό premium της τάξης του 1%. Οι υπόλοιπες μετοχές των επενδυτικών διαπραγματεύονταν με discount. Το μεγαλύτερο discount εμφανίζει η Ασπίς Επενδύσεων, που διαμορφώνεται στο 28,1% και ακολουθούν η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου με 27,5%, οι Επενδύσεις Αναπτύξεως με 26,7% και η MarfiClassic με 25,3%. Από τις αρχές του έτους μέχρι τις 15 Νοεμβρίου ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει απώλειες της τάξης του 20,1%, ενώ ο δείκτης των εταιρειών επενδύσεων υποχωρεί κατά 37,4%.

Την υψηλότερη απόδοση εμφανίζει η Ευρωδυναμική (η οποία όμως πρόσφατα μπήκε στο XAA), η εσωτερική αξία της οποίας ενισχύεται 8,6%. Ξεχωρίζουν ακόμα η Πρόοδος, η εσωτερική αξία της οποίας υποχωρεί μόλις 12,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή