Επεκτείνεται στο εξωτερικό η Elbisco

Επεκτείνεται στο εξωτερικό η Elbisco

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επέκταση των εργασιών της στο εξωτερικό μέσω εξαγορών επιχειρήσεων προσανατολίζεται η Elbisco, η χθεσινή γενική συνέλευση της οποίας αποφάσισε τη μετατροπή και στρογγυλοποίηση του μετοχικού κεφαλαίου με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και μετατροπή της σε ευρώ. Συγκεκριμένα, η αξία της μετοχής από 250 δρχ. αυξάνεται στις 255,563 δρχ. ή 0,75 ευρώ. Ετσι, το μετοχικό κεφάλαιο διαμορφώνεται σε 8,178 δισ. δρχ. από 8 δισ. δρχ. Παράλληλα η συνέλευση αποφάσισε για τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας από το Πικέρμι Αττικής στην Κηφισιά και την αλλαγή της χρήσης των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου το 2000. Ειδικότερα, ποσό ύψους 500 εκατ. δρχ. σχεδιαζόταν να διατεθεί για εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών σε εταιρείες με δραστηριότητα στη Νότιο Αφρική. Επειδή, όμως, το εν λόγω σχέδιο είναι ακόμη σε στάδιο συζητήσεων με αμβίβολα αποτελέσματα, αποφασίσθηκε μέρος του ποσού αυτού να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τη συμμετοχή της Elbisco στην εταιρεία Herberica και το υπόλοιπο να διατεθεί για εξαγορά μειοψηφικού ή πλειοψηφικού πακέτου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. H συνέλευση, τέλος, εξέλεξε νέο 5μελές (αντί 7μελούς) διοικητικό συμβούλιο, πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Κυρ. Φιλίππου, αντιπρόεδρος η κ. Ελ. Φιλίππου-Κουμαντάρου, διευθύνων σύμβουλος ο κ. Δ. Ρούσσος και μέλη οι κ. Γεώργιος Γεωργίου-Κωστακόπουλος και Ανδρέας Ζαΐμης.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, για την παρακολούθηση των παρουσιάσεων οι επενδυτές θα παρευρίσκονται σε μια αίθουσα εκδηλώσεων στην πόλη τους και η εισήγηση θα γίνεται από ομιλητές που θα βρίσκονται στην Αθήνα. H μετάδοση της εισήγησης θα πραγματοποιείται μέσω του Διαδικτύου και βιντεοκάμερας και η επικοινωνία θα είναι interactive, δηλ. όσοι παρακολουθούν την εκδήλωση θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους ομιλητές και να λαμβάνουν απαντήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στο χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι τη λήξη της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, προγραμματίζεται να καλυφθούν οι ακόλουθες πόλεις: Τρίκαλα – Λαμία, Κιλκίς – Κομοτηνή, Εδεσσα – Αλεξανδρούπολη, Σάμος – Σέρρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή