O ΔΗΚΤΗΣ

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθοδος Βορείων άνοδος των αξιών

Τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις που ακούσθηκαν χθες στο Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων για τον χειμερινό τουρισμό από το εξωτερικό, μας θύμισαν πάλι τη μελέτη που είχε δημοσιεύσει προ διετίας το IOBE και προέβλεπε ότι μέχρι το 2010 η Ελλάδα πολύ πιθανό να αποτελεί τόπο δεύτερης κατοικίας, για την τρίτη ηλικία (μεσαία καί πάνω εισοδηματικά στρώματα) των πλουσίων βορειοευρωπαϊκών χωρών. Κατι τέτοιο, βεβαίως, θα είχε -όπως τόνιζε η μελέτη- σημαντικές επιτπώσεις στην αύξηση των εισοδημάτων στην περιφέρεια, αλλά και στις τιμές των ακινήτων. Χθες, εκείνο που τονίσθηκε στο ΙΤΕΠ, είναι ότι Γερμανοί και Βρετανοί, συνταξιούχοι και σχετικά εύποροι, έχουν αρχίσει να αγοράζουν πολλά ακίνητα στη Ρόδο και σε άλλα νησιά, τα οποία επισκέπτονται την χειμερινή περίοδο και διαμένουν τουλάχιστον για δύο μήνες. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη εξέλιξη έχει αρχίσει να παρατηρείται πριν μάλιστα από αρκετά χρόνια και στις παραλιακές περιοχές της Ισπανίας, όπως σημείωναν χθες τουριστικοί παράγοντες. Τα πράγματα μπορεί να γίνουν μεθαύριο ακόμη πιο ευχάριστα, ανέφεραν, όταν για παράδειγμα υπάρξουν και ορισμένες απ’ ευθείας πτήσεις, με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Υψηλές επιδόσεις Folli – Follie

Πωλήσεις 70,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 72%, κέρδη προ φόρων και τόκων στα 19,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 53% και κέρδη προ φόρων στα 18,9 εκατ. ευρώ, περιμένει από τη Folli – Follie στο εννεάμηνο η διεθνής επενδυτική τράπεζα UBS Warburg. H επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι το τρίτο τρίμηνο ήταν ιδιαίτερα ισχυρό για τη Folli – Follie -παρά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου- χάρη στις αγορές της Ιαπωνίας και του Χονγκ Κονγκ. Ακόμη, άλλαξε τις εκτιμήσεις για τον μέσο φορολογικό συντελεστή που τον τοποθετεί πλέον στο 22% για το 2001 – 2002 από 28% και 30%. Τα αποτελέσματα της εταιρείας πρόκειται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα. H UBS Warburg αύξησε την τιμή – στόχο στα 23 ευρώ από τα 21 και διατηρεί τη σύσταση «αγορά» (buy) για τη Folli – Follie. Χθες, η μετοχή της έκλεισε στα 19,40 ευρώ.

Βραβείο Visa σε 2 τράπεζες

Βραβείο στην Eurobank – Ergasias αλλά και στην Alpha Bank, απένειμε η Visa International για τη συμπλήρωση του αριθμού του 1.000.000 καρτών που εκδόθηκαν από τη μία και από την άλλη τράπεζα. H Eurobank – Ergasias αποτελεί, όπως ανακοινώθηκε, τον μεγαλύτερο εκδότη πιστωτικών καρτών στην Ελλάδα. Κατέχει δε σήμερα την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά καταναλωτικής πίστης, με μερίδιο της τάξης του 30%.

Διεύρυνση από «Πουλιάδη»

Προσπάθειες για περαιτέρω διεύρυνση του ποσοστού του στην ολλανδική VDDG καταβάλλει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ομιλος Πουλιάδη. Χθες, η διοίκηση της «Πουλιάδης & Συνεργάτες» ανακοίνωσε ότι μετά τη συγχώνευση της VDDG με την Despec Hellas, θα κατέχει ποσοστό που θα κυμαίνεται μεταξύ 22% και 33%. Το ακριβές ποσοστό θα εξαρτηθεί, βεβαίως, από την αποτίμηση της ολλανδικής εταιρείας, αλλά όχι μόνον από αυτό… Σημειώνεται ότι η νέα εταιρεία που προκύπτει από τη συγχώνευση VDDG και Despec Hellas θα παρουσιάσει συνολικά έσοδα άνω των 250 δισ. δρχ. για το 2002.

«Γάμος» εταιρειών επίπλου

Σοβαρές συζητήσεις πραγματοποιεί, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγμένη εταιρεία επίπλου, με μη εισηγμένη εταιρεία του ίδιου κλάδου, κοινό στοιχείο των οποίων είναι τα ακριβά και επώνυμα έπιπλα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι συνομιλίες βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο κι εκτός απροόπτου, θα έχουν και ευτυχές αποτέλεσμα.

Το ομολογιακό «Εδρασης»

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αν και τα αποτελέσματα δεν είναι με βεβαιότητα πάντα τα ίδια. H κατασκευαστική λοιπόν «Εδραση – Ψαλίδας» αποφάσισε την έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 6,5 δισ. δραχμών, για να περιορίσει τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό και να συμμετάσχει σε αυξήσεις κεφαλαίου των θυγατρικών της εταιρειών. Το δάνειο, η έκδοση του οποίου εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων, θα είναι διάρκειας τριών ετών.

Βερόπουλου ανάβασις

Μετά τα Σκόπια ο Βερόπουλος ανηφορίζει στο Βελιγράδι. Το πρώτο σούπερ μάρκετ της εταιρείας στη Σερβία και το 7ο εκτός συνόρων θα δημιουργηθεί στη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα. Για το σκοπό αυτό η ελληνική εταιρεία «Εγνατία» υπέγραψε με την εταιρεία του Νις «Γκρατζεβίναρ» συμφωνία ύψους 23 εκατ. μάρκων. H τελετή υπογραφής της συμφωνίας έγινε στο δημαρχείο του Νις. Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε τη συμφωνία ο διευθυντής της «Γκρατζεβίναρ», Μίλοραντ Μίλιεβιτς, ενώ την ικανοποίησή του εξέφρασε φυσικά και ο Νικ. Βερόπουλος.

Δρυς ή Φλωρίδης;

Απών από την παρουσίαση του προϋπολογισμού 2002 ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Φλωρίδης. Οπως εγινε γνωστό, ο κ. Φλωρίδης βρισκόταν στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο συμβούλιο προϋπολογισμού της E.E. με θέματα αγροτικής πολιτικής. Το ερώτημα είναι, ο Φλωρίδης συνοδεύει τον Δρυ ή ο Δρυς τον Φλωρίδη;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή