O Ομιλος Φουρλή αποχώρησε από το μετοχικό κεφάλαιο της Despec Hellas

O Ομιλος Φουρλή αποχώρησε από το μετοχικό κεφάλαιο της Despec Hellas

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από πολλούς μήνες προσπαθειών, ο Ομιλος Φουρλή αποχώρησε από το μετοχικό κεφάλαιο της Despec Hellas, καθώς η μεταξύ τους συνεργασία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Χθες μεταβιβάστηκε μέσω του XAA το 8,5% των μετοχών της Despec Hellas, που κατείχε ο Ομιλος Φουρλή, έναντι 3,1 δισ. δραχμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο ποσοστό αποκτήθηκε από δύο προσωπικούς φίλους του διευθύνοντος συμβούλου της Despec Hellas κ. Φώτη Γυλλιάδη καθώς και από έναν θεσμικό επενδυτή (αγόρασε το 1,5%). H μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε μέσω δύο συναλλαγών σε πακέτα (1.840.000 και 660.000 μετοχές) στην τιμή των 3,6 ευρώ ανά μετοχή.

Ο Ομιλος Φουρλή είχε αποκτήσει πριν από περίπου δύο χρόνια το 10% των μετοχών της Despec Hellas, με στόχο την από κοινού ανάπτυξη δραστηριοτήτων στις γειτονικές χώρες. Τελικώς, η Despec Hellas αναπτύχθηκε αυτόνομα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ ο Ομιλος Φουρλή αποφάσισε να αποχωρήσει από μη στρατηγικές συμμετοχές για την εξασφάλιση ρευστότητας.

Εν τω μεταξύ, μέσα στο προσεχές εξάμηνο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση της Despec Hellas με την ολλανδική VDDG. H εταιρεία ελέγχει ήδη το 30% των μετοχών της VDDG, ενώ το 22% ανήκει στην Πουλιάδης & Συνεργάτες. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι η πρώτη μετατρέπεται σε εταιρεία συμμετοχών (holding) αφού αποσχίζεται ο κλάδος διανομής αναλωσίμων και περιφερειακών προϊόντων πληροφορικής. Το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει σε έκτακτη γενική υνέλευση των μετόχων της εισηγμένης εταιρείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου, την εισφορά του συγκεκριμένου κλάδου σε επιχείρηση που θα ελέγχεται κατά 100% από την Despec Hellas.

H τελευταία, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα μετονομαστεί σε Despec Συμμετοχών και θα διαθέτει πλειοψηφικές συμμετοχές σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανικής παραγωγής και διανομής αναλωσίμων προϊόντων πληροφορικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή