Οι όροι μεταφοράς 500 υπαλλήλων της Eurobank στην FPS

Οι όροι μεταφοράς 500 υπαλλήλων της Eurobank στην FPS

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη εργασιακά δικαιώματα και τις αποδοχές που είχαν στην τράπεζα διασφαλίζουν οι 500 υπάλληλοι που μεταφέρονται από τη Eurobank στην εταιρεία διαχείρισης FPS, θυγατρική της τράπεζας, που μεταβιβάζεται στον ιταλικό όμιλο doValue. Πρόκειται για υπαλλήλους που εργάζονταν στην FPS, αλλά ανήκαν στην τράπεζα και πλέον καλούνται να αποφασίσουν εάν θα παραμείνουν ως υπάλληλοι της FPS μετά την εξαγορά της από τη doValue.

Πρόσθετο κίνητρο για τους υπαλλήλους αποτελεί η καταβολή 10 μεικτών μισθών, με τη μορφή αποζημίωσης, που σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά είναι αφορολόγητα. Το ελάχιστο bonus που μπορεί να λάβει κάθε υπάλληλος ορίστηκε στις 25.000 ευρώ και θα δοθεί προκαταβολικά. Η οριστικοποίηση της μεταφοράς των 500 υπαλλήλων στην FPS θα πρέπει να γίνει έως και τις 15 Φεβρουαρίου και όσοι δεν συναινέσουν έχουν την επιλογή της συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της τράπεζας, που προβλέπει εφάπαξ αποζημίωση έως 160.000 ευρώ. Οι βασικοί προτεινόμενοι όροι της συμφωνίας, με βάση την ανακοίνωση του Σωματείου (Union Eurobank) είναι οι εξής:

1. Η πρόσληψη κάθε εργαζομένου στην FPS θα γίνει με σύμβαση αορίστου χρόνου.

2. Η FPS θα αναγνωρίσει το σύνολο της ήδη αναγνωρισμένης προϋπηρεσίας κάθε εργαζομένου στον όμιλο Eurobank.

3. Κάθε εργαζόμενος θα προσληφθεί με τον μισθό που είχε κατά την ημερομηνία λύσης της σχέσης εργασίας του με την τράπεζα, ο οποίος θα ενσωματώνει τυχόν επίδομα γέννησης τέκνων, παραγωγικότητας, την αύξηση (σε όσους επηρεάζονται) που προβλέπεται από την κλαδική σύμβαση εργασίας.

4. Οποιος εργαζόμενος λαμβάνει οικειοθελείς παροχές της τράπεζας που έχουν χορηγηθεί για κάλυψη επαγγελματικών αναγκών, όπως εταιρικό αυτοκίνητο, έξοδα βενζίνης/κίνησης, εταιρικό κινητό τηλέφωνο θα τις διατηρήσει ως οικειοθελείς παροχές.

5. Οι υπό μεταφορά εργαζόμενοι θα έχουν στη FPS τα ίδια ομαδικά προγράμματα ζωής και υγείας που έχουν στην τράπεζα.

6. Οι εργαζόμενοι θα διατηρήσουν την τιμολογιακή πολιτική, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για το προσωπικό του ομίλου Eurobank, τόσο για τις υφιστάμενες όσο και για τις νέες χορηγήσεις δανείων και καρτών.

7. Η FPS συμφωνεί ότι θα διατηρήσει μετά τη μεταβίβαση τουλάχιστον τα ίδια επίπεδα συνολικών ανταμοιβών που προβλέπονται από τα υφιστάμενα προγράμματα κινήτρων που ισχύουν για τους εργαζομένους, στο πλαίσιο των πολιτικών αποδοχών της doValue.

8. Η FPS έπειτα από αίτημα του Σωματείου θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη όσων εργαζομένων προέρχονται από την τράπεζα, να διατηρήσουν την επικουρική τους ασφάλιση στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ εφόσον το επιθυμούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή