Τηλε-εκδηλώσεις για κατανόηση του θεσμού του Χρηματιστηρίου

Τηλε-εκδηλώσεις για κατανόηση του θεσμού του Χρηματιστηρίου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κατανόηση και η εμπέδωση του θεσμού του Χρηματιστηρίου στο ευρύ επενδυτικό κοινό σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη διοίκηση του XAA, επιδιώκοντας την προαγωγή της χρηματιστηριακής παιδείας. Οραμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι ένα ισχυρό, ασφαλές και αξιόπιστο χρηματιστήριο, ενώ βασικοί του στόχοι παραμένουν η περαιτέρω βελτίωση του βάθους της αγοράς και η ισότιμη συμμετοχή του στην εναιία ευρωπαϊκή αγορά κεφαλαίου. Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε χθες ότι το XAA πρόκειται να υλοποιήσει μια σειρά εκπαιδευτικών τηλε-εκδηλώσεων σε πόλεις της περιφέρειας με ελεύθερη είσοδο για το επενδυτικό κοινό.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, για την παρακολούθηση των παρουσιάσεων οι επενδυτές θα παρευρίσκονται σε μια αίθουσα εκδηλώσεων στην πόλη τους και η εισήγηση θα γίνεται από ομιλητές που θα βρίσκονται στην Αθήνα. H μετάδοση της εισήγησης θα πραγματοποιείται μέσω του Διαδικτύου και βιντεοκάμερας και η επικοινωνία θα είναι interactive, δηλ. όσοι παρακολουθούν την εκδήλωση θα μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους ομιλητές και να λαμβάνουν απαντήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στο χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι τη λήξη της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, προγραμματίζεται να καλυφθούν οι ακόλουθες πόλεις: Τρίκαλα – Λαμία, Κιλκίς – Κομοτηνή, Εδεσσα – Αλεξανδρούπολη, Σάμος – Σέρρες.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η παρουσίαση θα καλύπτει τα θέματα του τρόπου λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς, μεθόδους αξιολόγησης χαρτοφυλακίου, τρόπους πληροφόρησης του κοινού για τις εισηγμένες εταιρείες, υποχρεώσεις των χρηματιστηριακών εταιρειών και των ΑΕΛΔΕ προς τους πελάτες τους, νέα προϊόντα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Μείωση μεγεθών για ΜΑΞΙΜ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μείωση κατά 34% καταγράφεται στα κέρδη προ φόρων της εταιρείας ΜΑΞΙΜ – Περτσινίδης κατά το 9μηνο της τρέχουσας χρήσεως. Αντίστοιχα, οι πωλήσεις της εισηγμένης παρουσιάζουν μικρή κάμψη της τάξεως του 4% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2000. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων της ΜΑΞΙΜ περιορίσθηκαν σε 118 εκατ. δρχ. έναντι 169 εκατ. δρχ. στο 9μηνο του 2000 και οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε 3,054 δισ. δρχ. έναντι 3,179 δισ. δρχ. Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της εταιρείας προέρχεται από τη βαφή – λεύκανση και το φινίρισμα κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων (2,7 δισ. δρχ.) ενώ από την τελευταία δραστηριότητά της, την κατασκευή και εμπορία βαφικών – φινιριστικών μηχανών τα έσοδα ανήλθαν σε 342 εκατ. δρχ. H διοίκηση της ΜΑΞΙΜ εκτιμά ότι με βάση τα μεγέθη του 9μήνου ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη της κατά το 2001 θα κινηθούν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Στο 9μηνο η ΜΑΞΙΜ πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 421 εκατ. δρχ. για κτίρια και μηχανολογικό εξοπλισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή