«Βωβός»: ξεμπλοκάρει το Κτήμα ΘΩΝ

«Βωβός»: ξεμπλοκάρει το Κτήμα ΘΩΝ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς οριστική διευθέτηση βαίνει το ζήτημα της αξιοποίησης του Κτήματος ΘΩαπό την «Μπ. Βωβός», καθώς έχει κατατεθεί ομόφωνη εισήγηση από το Κεντρικό Συμβούλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για την ανέγερση κτιρίου συνολικής επιφάνειας 8.000 τ.μ., με ταυτόχρονη διαμόρφωση από πλευράς της εταιρείας χώρου πρασίνου 4.000 τ.μ. Ως αντάλλαγμα για την οικοδόμηση τμήματος και όχι όλου του οικοπέδου που θεωρητικά απέδιδε έως και 13.800 τ.μ. ανωδομής κτιρίου, η «Μπ. Βωβός» απαλλάχθηκε από την υποχρέωση καταβολής της αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση της γειτονικής πολυκατοικίας, ώστε να διαμορφωθεί τμήμα των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου. Παράλληλα, πρόκειται να κάνει χρήση της επανεφαρμογής του νόμου περί μεταφοράς συντελεστή δόμησης, όταν αυτός ψηφιστεί, μεταφέροντας τον συντελεστή της περιοχής (3,6) σε άλλες αναπτύξεις της εταιρείας. Ουσιαστικά, κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση της «Μπ. Βωβός», φωτογραφήθηκε ακίνητο επί της Λ. Κηφισίας, στο ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού, επιφάνειας 11.900 τ.μ., όπου σημειωτέον ο συντελεστής διαμορφώνεται σε 0,8.

H εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι πρόκειται να αποκτήσει ακίνητο 8.000 τ.μ. στη N. Ερυθραία (πλησίον του κόμβου της Εθν. Οδού), το οποίο ανήκει κατά 92% στην θυγατρική του κ. Βωβού, Διεθνή Φροντίδα Υγείας.

Εν τω μεταξύ, το θέμα των καταγγελιών εις βάρος της Τρία Εψιλον θα απασχολήσει μια ακόμη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα ληφθεί η απόφαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή