Δωρεάν ευρω–πληροφορίες από τριψήφιο τηλεφωνικό νούμερο

Δωρεάν ευρω–πληροφορίες από τριψήφιο τηλεφωνικό νούμερο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και τριψήφια νούμερα που θα δίνουν αχρεωστήτως λεπτομερείς οδηγίες για το ευρώ, θα θέσει σύντομα σε λειτουργία το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Οι συσκέψεις για την εισαγωγή του νέου νομίσματος είναι συνεχείς, καθώς διαπιστώνεται ότι απομένει λίγος χρόνος, ενώ είναι πολλά εκείνα που πρέπει να γίνουν. Χθες, σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών υπό την προεδρία του N. Χριστοδουλάκη και με συμμετοχή του υφυπουργού Γιώργου Φλωρίδη, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Γιώργου Ζανιά, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα και σχετίζονται με την εύρυθμη αποδοχή από την ελληνική κοινωνία του νέου νομίσματος. H νέα ηγεσία του οικονομικού επιτελείου κάνει λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στην καμπάνια ενημέρωσης, που απαιτείται να καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αναζητούνται πρωτότυπες ιδέες για την εισαγωγή του ευρώ στην κοινωνία και κυρίως τρόποι που θα βοηθήσουν τους Ελληνες να συνηθίσουν το νέο νόμισμα.

Και τηλεπαιχνίδια

Ετσι, σύντομα πολλά τηλεπαιχνίδια στην τηλεόραση, όπου το χρήμα παίζει τον κύριο ρόλο, θα αρχίσουν να έχουν ως μοναδικό στοιχείο αναφοράς το ευρώ. Στην ίδια κατεύθυνση η κυβέρνηση μελετά να στήσει ενημερωτικά κιόσκια στις λαϊκές αγορές, στις πλατείες αλλά και οπουδήποτε υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις πολιτών.

Σημαντική βοήθεια για την αποδοχή του νέου νομίσματος αναμένεται να προσφέρει το τριψήφιο τηλεφωνικό νούμερο. Θα μπορούν να το καλούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και να αντλούν κάθε είδους πληροφορία σχετικά με το ευρώ. Επίσης, με το ίδιο νούμερο οι πολίτες θα μπορούν να ζητούν και μετατροπές από δραχμές σε ευρώ ή το αντίθετο.

Οι καθυστερήσεις στην εκστρατεία ενημέρωσης για το ευρώ, αναφέρουν στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, θα κοστίσει τελικά πρόσθετους πόρους στο Δημόσιο. Ολοι οι οργανισμοί του Δημοσίου απέφυγαν να ενεργοποιήσουν έγκαιρα τις διαφημιστικές εκστρατείες που σχεδίαζαν. Πολλοί από αυτούς ανέμεναν με αγωνία τα διαφημιστικά αφιερώματα των εφημερίδων, που φώτιζαν, χωρίς κανένα κόστος για τους ίδιους, το ζήτημα.

Μάλιστα για τα μέχρι την 31/3/91 μέλη του Ταμείου οι διατάξεις είναι σκανδαλωδώς ευνοϊκότερες του ισχύοντος καθεστώτος στους άλλους κλάδους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή