Περιορισμένες απώλειες 0,26% στην αγορά

Περιορισμένες απώλειες 0,26% στην αγορά

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αισθητά χαμηλότερο τζίρο, το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπάθησε να κρατήσει τα κεκτημένα της εβδομάδας, δηλαδή τη διατήρηση του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 920 μονάδες, μια κίνηση η οποία κρατάει ισχυρή την ανοδική τάση του, με τη βοήθεια της μείωσης των αρνητικών θέσεων των funds από τις τραπεζικές μετοχές, τη βελτίωση της αγοράς ομολόγων και τη γενικότερα θετική τάση που επικρατεί στις διεθνείς αγορές μετά την αναταραχή που προκάλεσαν οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Οι ήπιες πιέσεις που ασκήθηκαν στην πλειονότητα των blue chips αντισταθμίστηκαν από τα κέρδη σε Coca-Cola (+1,95%), Aegean (+1,53%), Τέρνα Ενεργειακή (+1,17%) και ΟΛΠ (+1,55%), ενώ οι αγοραστικές κινήσεις συνεχίστηκαν στον ΟΠΑΠ (+0,57%) μετά και την ανακοίνωση του έκτακτου μερίσματος την περασμένη εβδομάδα.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,26% στις 923,63 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 66,76 εκατ. ευρώ. Οπως σημειώνει ο Νίκος Καυκάς, υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης της Λέων Δεπόλας ΑΧΕΠΕΥ, ο Γενικός Δείκτης συντηρεί τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση του με στόχο να κατορθώσει να διαφύγει από τα επίπεδα των 950 μονάδων κάτω από τα οποία διαπραγματεύεται την τελευταία 5ετία. Οπως επισημαίνει, ένα πιθανό και περισσότερο διευρυμένο εύρος τιμών του δείκτη έως τέλος Ιανουαρίου τοποθετείται μεταξύ των 970 και 880 μονάδων.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,03%, στις 2.308,73 μονάδες, ενώ στο -0,22% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.230,66 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,46% στις 858,07 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,38%, ενώ ο τραπεζικός υποχώρησε κατά 1,07%.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες επέστρεψαν στις παραμέτρους που καθορίζουν κλίμα και ψυχολογία, ωστόσο οι εισροές προς την ελληνική αγορά συνεχίζονται, κυρίως από εγχώριους επενδυτές, σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. To επενδυτικό ενδιαφέρον –αν και επιλεκτικό– κινείται και σε τίτλους των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων, που για αρκετό χρονικό διάστημα ήταν σε κατάσταση αδράνειας. Παράλληλα, οι ειδήσεις βρίσκουν πρόθυμους αγοραστές καθιστώντας πιο αποτελεσματική την αγορά, αυξάνοντας έτσι το ενδιαφέρον για τις εταιρικές ανακοινώσεις. Ολα τα παραπάνω συνθέτουν ένα πολύ δραστήριο χρηματιστήριο, με δυναμική νέων που υπόσχεται να συντηρήσει το ενδιαφέρον για όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή