Προσδοκά κεφάλαια 1 δισ. από την εισαγωγή της στη NEXA

Προσδοκά κεφάλαια 1 δισ. από την εισαγωγή της στη NEXA

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «Ευρωσύμβουλοι-Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Τεχνολογίας A.E.» θα είναι η δεύτερη εταιρεία που εισάγεται στη NEXA, προσδοκώντας στην άντληση κεφαλαίων περί το 1 δισ. δρχ. Θα είναι ταυτόχρονα και η πρώτη εταιρεία από τη Βόρεια Ελλάδα που εισέρχεται στη Νέα Αγορά.

Η δημόσια εγγραφή για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και την εισαγωγή των μετοχών της στη NEXA θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Δεκεμβρίου 2001, με κύριο ανάδοχο την Π.&Κ.Capital ΑΕΠΕΥ και σύμβουλο έκδοσης την Alpha Trust Επενδυτική A.E.

H εταιρεία θα διαθέσει 600.000 μετοχές με δημόσια εγγραφή και 30.000 με ιδιωτική τοποθέτηση, με στόχο την υλοποίηση των αναπτυξιακών της σχεδίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσα από νέα εταιρικά σχήματα και συνεργασίες, καθώς και τη δημιουργία επιχειρηματικής θερμοκοιτίδας, όπως προβλέπεται από το επενδυτικό της πρόγραμμα για το διάστημα 2001-2003.

Μετά την έκδοση οι μετοχές της εταιρείας θα φθάσουν σε 3.140.000 τεμάχια από 2.510.000 που είναι σήμερα (στη NEXA εισάγεται το 25%). H «Ευρωσύμβουλοι» με παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ανάπτυξης τεχνολογίας και καινοτομίας. H διεθνής της παρουσία εστιάζεται στο χώρο του σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης σε χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από τους Πάρι Κοκορότσικο και Στάθη Ταυρίδη, έχει διασφαλισθεί κατά EISO 9001 για το σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών της.

Αίσθηση προκαλεί η συμπεριφορά των τραπεζών οι οποίες ενώ πυροδότησαν την ανάκαμψη στο ταμπλό παραμένουν ουραγοί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης των τραπεζών στο εξεταζόμενο διάστημα εμφανίζει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση με κέρδη της τάξεως του 26,85%. Την ίδια στιγμή ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 30,51% ενώ οι περισσότεροι επιμέρους κλάδοι αποκομίζουν κέρδη, που κυμαίνονται κοντά στο 50%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή