Με τη συμμετοχή των τραπεζών η γενική συνέλευση της Creta Farms

Με τη συμμετοχή των τραπεζών η γενική συνέλευση της Creta Farms

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατεθειμένες να ασκήσουν στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Creta Farms τα δικαιώματα ψήφου που κατέχουν εμφανίζονται οι τράπεζες με την εμπλοκή που υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα να λύεται, τουλάχιστον επί του παρόντος.

Το τι βεβαίως θα γίνει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στο Ρέθυμνο, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας με αντικείμενο την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου θα αποτελέσει ώς έναν βαθμό πρόκριμα για τα μελλοντικά βήματα στη διαδικασία σωτηρίας της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι μία εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ζητούσε να μην ασκήσουν οι τράπεζες τα δικαιώματα ψήφου, αλλά να οριστεί ειδικός εντολοδόχος, κάτι που συναντούσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της Impala Invest Δ. Βιντζηλαίου. Τελικώς, έπειτα από διαβουλεύσεις με τους πιστωτές και υπό τον φόβο απόσυρσης του ενδιαφέροντος του Δ. Βιντζηλαίου για την απόκτηση της Creta Farms, οι επιφυλάξεις της τράπεζας φαίνεται ότι ήρθησαν.

Σήμερα οι τράπεζες κατέχουν συνολικά το 83,47% των δικαιωμάτων ψήφου της Creta Farms και συγκεκριμένα 31,17% η Εθνική Τράπεζα, 25,36% η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, 10,17% η Τράπεζα Πειραιώς, 8,84% η Eurobank και 7,93% η Alpha Bank.

Στο σχέδιο αποφάσεων της γενικής συνέλευσης που έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της εισηγμένης αναφέρεται ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο θα είναι πενταετούς θητείας. Βεβαίως, στην ουσία θα πρόκειται για μία μεταβατική διοίκηση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης της Creta Farms και ο έλεγχός της να περάσει στην Impala Invest.

Επόμενος στόχος που έχει τεθεί είναι να υπογραφεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2020 η συμφωνία εξυγίανσης της Creta Farms ανάμεσα στους μετόχους, στους πιστωτές και στον επενδυτή. Σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να συγκληθεί έως τις 25 Φεβρουαρίου 2020 νέα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας με αντικείμενο την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης και κατάθεσή της αμέσως μετά στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Πηγές που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση εκτιμούν ότι μπορεί να προγραμματιστεί δικάσιμος ακόμη και εντός δέκα ημερών έτσι ώστε η αίτηση συμφωνίας εξυγίανσης να συζητηθεί στο δικαστήριο στις αρχές Μαρτίου.

Χθες, εξάλλου, και ενώ από τις αρχές Δεκεμβρίου 2019 είχε γίνει γνωστό ανεπισήμως ότι οι πιστωτές προκρίνουν ως προτιμητέο επενδυτή την Impala Invest έναντι της Lime Capital, εκδόθηκε από την Creta Farms ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ως προτιμητέος επενδυτής η Ιmpala Invest. Στην ίδια ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι διερευνάται η εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για να πληρωθεί η Deloitte και να παραδώσει το πόρισμα ελέγχου που διενεργεί στην Creta Farms κατ’ εντολήν της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή