Δέσμευση για επιτάχυνση της ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ

Δέσμευση για επιτάχυνση της ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επετειακό χαρακτήρα είχε η χθεσινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΔΕΣΦΑ, αφού έκλεισε ένας χρόνος από την είσοδο στο μετοχικό του κεφάλαιο της κοινοπραξίας SENFLUGA, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον κ. Marco Alvera, διευθύνοντα σύμβουλο της Snam, τον κ. Marcelino Oreja, διευθύνοντα σύμβουλο της Enagas, τον κ. Pascal de Buck, διευθύνοντα σύμβουλο της Fluxys, τον κ. Δημήτριο Κοπελούζο, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Κοπελούζου και τον κ. Χρήστο Κοπελούζο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Damco Energy S.A., η οποία απέκτησε πρόσφατα το 10% της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας. Στην ομιλία του, ο επικεφαλής της Snam, Marco Alvera, μετέφερε τη δέσμευση των μετόχων του ΔΕΣΦΑ για την επιτάχυνση της ανάπτυξής του αλλά και την ανάπτυξη της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό κόμβο φυσικού αερίου. Αναφέρθηκε επίσης στην προώθηση ανανεώσιμων αερίων, όπως το βιομεθάνιο και το υδρογόνο, έτσι ώστε η χώρα να αποκτήσει κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση ενός ασφαλούς και βιώσιμου ευρωπαϊκού ενεργειακού συστήματος προς το συμφέρον των Ελλήνων και των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Ο κ. Marcelino Oreja, διευθύνων σύμβουλος της Enagas, έδωσε έμφαση στη βιώσιμη στρατηγική και την αυξανόμενη προοπτική της χώρας ως κόμβου φυσικού αερίου. «Προτείναμε ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο απαντά στη μεγάλη αύξηση της ζήτησης που αναμένεται στην Ελλάδα κατά την επόμενη δεκαετία. Το πλάνο αυτό όχι μόνο περιλαμβάνει την ενίσχυση του ελληνικού δικτύου αερίου, αλλά μετατρέπει τη χώρα σε ενεργειακό κόμβο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σε μια χώρα-κλειδί για την εγγύηση της ευρωπαϊκής προμήθειας αερίου», είπε. «Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την ειδίκευσή μας στο LNG, στη μεταφορά και τη δημιουργία κόμβων φυσικού αερίου και να συνεργαστούμε με τους υπόλοιπους μετόχους, ώστε να φέρουμε τον ενεργειακό μετασχηματισμό ένα βήμα πιο μπροστά, ξεκλειδώνοντας έτσι τις προοπτικές της Ελλάδας ως ενός κεντρικού κόμβου φυσικού αερίου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», τόνισε ο κ. Pascal de Buck, διευθύνων σύμβουλος της Fluxys.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή