Ρεκόρ επιβατικής κίνησης από την Aegean το 2019

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης από την Aegean το 2019

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή ανάπτυξη με πυλώνα το δίκτυο εξωτερικού εμφάνισε η Aegean το 2019, χρονιά κατά την οποία εξυπηρέτησε 1 εκατ. περισσότερους επιβάτες σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αποτέλεσμα ήταν να κάνει νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης, το οποίο έφτασε τα 15 εκατ., ενισχύοντας σημαντικά τη συνεισφορά της στον ελληνικό τουρισμό. Ειδικότερα, η Aegean μετέφερε 11% περισσότερους επιβάτες εξωτερικού, 3% περισσότερους εσωτερικού, με τη συνολική κίνηση να ενισχύεται κατά 7% κυρίως κατά την έναρξη και τη λήξη της παραδοσιακής τουριστικής περιόδου.

Η σημαντική αυτή επίδοση έρχεται να επισφραγίσει τα 20 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Aegean. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διακίνησε την προηγούμενη χρονιά 14,99 εκατ. επιβάτες, ενισχυμένους κατά ένα εκατομμύριο, ενώ πρόσφερε 17,85 εκατ. αεροπορικές θέσεις συνολικά.

Η ενίσχυση προήλθε από την αυξημένη επένδυση στο δίκτυο εξωτερικού, που συνεχίζει να αποτελεί τον βασικό άξονα ανάπτυξης με 8,7 εκατ. επιβάτες και 11% άνοδο. Η αύξηση αυτή συντελέστηκε, τόσο από τη βάση της Αθήνας (+11%), που αποτελεί τον κύριο κόμβο του δικτύου όσο και από τις βάσεις της Περιφέρειας σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Καλαμάτα (+8%) όπου καταγράφεται άνοδος, σημαντικά μεγαλύτερη από τη γενική τάση της χώρας, η οποία εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης.

Οριακά ανοδική πορεία κατά 3% κατέγραψε και η κίνηση εσωτερικού, παρά τη σημαντική επιβάρυνση από τη διατήρηση του ΦΠΑ επιβατικών μεταφορών στο 24% για 4η συνεχή χρόνια (από το 2016). Συνολικά ο συντελεστής πληρότητας βελτιώθηκε κατά σχεδόν 1 ποσοστιαία μονάδα βάσης και από 83,9% το 2018 ανήλθε σε 84,8% το 2019. «Πετύχαμε 11% ανάπτυξη στην κίνηση εξωτερικού και 7% συνολικά, πετώντας περισσότερο κυρίως στις αρχές και στο τέλος της παραδοσιακής τουριστικής περιόδου. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, όσο και στην προσφορά αναβαθμισμένων και ποιοτικών υπηρεσιών, γιατί αυτό είναι το απαραίτητο διπλό στοίχημα για βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό και στη χώρα», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

Σε 155 προορισμούς

H Aegean και η θυγατρική της Olympic Air, μετέφεραν 15 εκατ. επιβάτες το 2019. Το πρόγραμμα δρομολογίων για το 2020 καλύπτει ένα δίκτυο 155 προορισμών, 124 εξωτερικού και 31 εσωτερικού σε 44 χώρες. Εως το τέλος του έτους οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με 65 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανόμενων και των πρώτων 6 Airbus της οικογένειας A320/321neo που αναμένονται κατά το πρώτο εξάμηνο, καθιστώντας τον στόλο έναν από τους νεότερους στην Ευρώπη. Η Aegean είναι μέλος της μεγαλύτερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, της Star Alliance. Επίσης βραβεύθηκε για ένατη συνεχή χρονιά και δέκατη φορά, τα τελευταία 11 χρόνια, ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2019, από τα Skytrax World Airline Awards.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή