Η CVC Capital, νέος εταίρος της Lamda Development στη μαρίνα του Φλοίσβου

Η CVC Capital, νέος εταίρος της Lamda Development στη μαρίνα του Φλοίσβου

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η CVC Capital Partners, γνωστή στην Ελλάδα κυρίως από τις εξαγορές των νοσοκομείων Υγεία και Metropolitan, ανακοίνωσε πως η θυγατρική της CVC Capital VII συμφώνησε να αποκτήσει τις δραστηριότητες της D-Marin, εταιρεία εξυπηρέτησης θαλάσσιων σκαφών αναψυχής στη Μεσόγειο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), από τον τουρκικό όμιλο Dogus.

Η επιδείνωση της χρηματοοικονομικής θέσης μεγάλων τουρκικών ομίλων από την υποτίμηση της λίρας τα προηγούμενα έτη και το γεγονός ότι διέθεταν σημαντικό δανεισμό σε δολάρια, οδήγησε πολλούς εξ αυτών σε εκποιήσεις συμμετοχών τους και περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να εξισορροπήσουν τους ισολογισμούς τους. Ετσι, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουν κύκλοι της αγοράς και την εν λόγω συναλλαγή.

Πάντως, πληροφορίες περί επικείμενης εκποίησης και της συμμετοχής της Dogus στον Αστέρα επί του παρόντος δεν επιβεβαιώνονται.

Ο όμιλος Dogus είναι γνωστός στη χώρα μας τόσο από τη συμμετοχή του (33%) σε επενδυτικό σχήμα των μετόχων του Αστέρα Βουλιαγμένης, όσο και από τη μέχρι πρότινος συμμετοχή του στην ιδιοκτησία του ξενοδοχείου Hilton.

Με έδρα στην Κωνσταντινούπολη, η D-Marin διαθέτει χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων ή συμφωνιών διαχείρισης και εκμετάλλευσης τουριστικών λιμένων και λιμένων θαλάσσιων σκαφών αναψυχής στην Κροατία, την Ελλάδα, το Μαυροβούνιο, την Τουρκία και τα ΗΑΕ.

Στην Ελλάδα είχε μέχρι τώρα μεταξύ άλλων και το 50% της εταιρείας διαχείρισης της μαρίνας του Φλοίσβου με εταίρο τη Lamda Development. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) απέκτησε ποσοστό 25% στην D-Marin τον Μάιο του 2018.

To CVC απέκτησε τις συμμετοχές της D-Marin στις μαρίνες του Φλοίσβου, της Ζέας, των Γουβιών στην Κέρκυρα και της Λευκάδας.

Ολες οι μαρίνες στην Τουρκία (Turgutreis, Didim και Göcek) θα παραμείνουν υπό την κυριότητα του ομίλου Dogus ενώ θα τις διαχειρίζεται η D-Marin.

Ο Istvan Szoke, διευθύνων σύμβουλος της CVC Capital Partners, δήλωσε ότι «με όχημα το παγκόσμιο δίκτυο και την εμπειρία της CVC σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε μια κορυφαία εταιρεία εκμετάλλευσης μαρινών παγκοσμίως μέσω της οργανικής ανάπτυξης αλλά και μέσω εξαγορών».

Από την πλευρά του ο Burak Baykan, διευθύνων σύμβουλος της D-Marin, σημείωσε πως «είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε εξασφαλίσει την υποστήριξη της CVC, ενός κορυφαίου παγκόσμιου επενδυτή, για να επεκτείνουμε την D-Marin διεθνώς και να μεταφέρουμε την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή