TEXNIKH ΑΝΑΛΥΣΗ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά την εβδομάδα που διανύσαμε, ο Γενικός Δείκτης προσπάθησε να «δοκιμάσει τις αντοχές» των 2.820± μονάδων. Το γεγονός αυτό αποτελούσε την επικεφαλίδα του άρθρου μας της προηγούμενης Κυριακής, στο οποίο τονίζαμε ότι η περιοχή των 2.820± μονάδων αποτελούσε τόσο την αντίσταση (Resistance) για την καμπύλη του Γ. Δείκτη όσο και την απαραίτητη προϋπόθεση για απεγκλωβισμό της 26μηνης περίπου πτωτικής κίνησης του XAA και σαφώς την εκκίνηση προς νέα ανώτερη των 3.050 μονάδων. Δυστυχώς όμως η περιοχή αντίστασης των 2.820 μονάδων επιβεβαιώθηκε, δεδομένου ότι το «κύκνειο άσμα» που σημείωσε ο Γ. Δείκτης ήταν ενδοσυνεδριακά στις 20-11-2001 φθάνοντας έως την περιοχή των 2.815 μονάδων, γυρίζοντας κατόπιν καθοδικά. H πτωτική πορεία συνεχίσθηκε και τις επόμενες ημέρες, διασπώντας έτσι κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής την πρώτη ευθεία στήριξης E10-2.700 μονάδες. Επομένως, το ερώτημα που γεννάται είναι: θα συνεχισθεί η πτωτική κίνηση του Γ. Δείκτη εντός πλέον του καναλιού E10-E9, καλύπτοντας δηλαδή όλη την ταλάντωση έως την E9; Κατά πρώτον, θεωρούμε ότι υπάρχουν αρκετές ευθείες παροχής στήριξης για τον Γ. Δείκτη όπως οι ευθείες Z-Z1 και Z2. Κατά δεύτερον, είναι η πρώτη ημέρα κατά την οποία διασπάται η E10, ενώ ως γνωστόν το χρονικό φίλτρο ορίζεται για διάρκεια άνω των τριών συναπτών ημερών. Εξάλλου στην περιοχή της Z1 ευθείας υπάρχει σχηματισμός ανοδικού χάσματος (gapA), δημιουργηθείς στις 14/11, του οποίου το κλείσιμο είναι επιθυμητό στην περιοχή των 2.635 μονάδων. Οι δυο λοιπόν πρώτες ζώνες στηρίξεως ορίζονται από τις ευθείες Z1-Z2, όπου η Z2-2.665 μονάδες δοκιμάσθηκαν και επιβεβαιώθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση. Επομένως, η διάσπαση της Z2 οδηγεί στην προσέγγιση της ευθείας Z1, όπου κλείνει όπως προαναφέραμε και το ανοδικό χάσμα της 14/11 στην περιοχή 2.635 μονάδων. Αν η διορθωτική κίνηση συνεχιστεί, θεωρώ ότι η ευθεία Z συγκρατεί πλέον τον Γ. Δείκτη στις 2.555 μονάδες. Εως το σημείο αυτό θεωρείται η μεγαλύτερη διορθωτική κίνηση του Γ. Δείκτη. Χωρίς να καταρρίπτεται έως τώρα το ανοδικό σενάριο, για επαναπροσέγγιση προς τις 2.820 μονάδες. Ετσι, με το πέρας της ανωτέρω διορθώσεως, τίθεται εκ νέου σε «λειτουργία» το ανοδικό σενάριο προς κίνηση του Γ. Δείκτη, άνω των 3.050 μονάδων, με την απαραίτητη όμως προϋπόθεση την οποία είχαμε θέσει και στο άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας, δηλαδή τη διάσπαση της περιοχής των 2.820+10 μονάδων, κατά τρεις και άνω συναπτές συνεδριάσεις, με αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητος, κατά τη διάρκεια της διάσπασης, αλλά και των επόμενων δυο ημερών. Ετσι, θα έχουμε τη δημιουργία μιας νέας κορυφής, υψηλότερης των προηγουμένων H-H1, γεγονός που θα συμβεί για πρώτη φορά μετά την ένταξη του Γ. Δείκτη στο πτωτικό κανάλι από τον Σεπτέμβριο του 1999, «βγάζοντας» έτσι τον Γ. Δείκτη έξω από την 26μηνη καθοδική του πορεία.

* O Σταύρος Αντ. Αλεβίζος είναι υπεύθυνος τεχν. μελετών και αναλύσεων της Eurosec Χρηματιστηριακή, τηλ. 36.80.127. E-m-Salebizos eurosec.gr

H νέα εξαγορά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή