Επενδύσεις άνω των 200 εκατ. από τη Hines σε ξενοδοχεία

Επενδύσεις άνω των 200 εκατ. από τη Hines σε ξενοδοχεία

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόκτηση τριών νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη προχώρησε το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Hines σε συνεργασία με σχήμα συμφερόντων Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη. Η εξαγορά, οι σχετικές συμβάσεις υπογράφτηκαν χθες Παρασκευή, αφορά τα ξενοδοχεία του Cyan Group of Hotels στην ανατολική Κρήτη συμφερόντων της ευρύτερης οικογενείας Κεφαλογιάννη. Το ακριβές τίμημα της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό, αλλά το σύνολο της επένδυσης της Hines, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή των δαπανών για την ανακαίνιση των συγκροτημάτων ανέρχεται στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Η εξέλιξη έρχεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση άλλης μιας εξαγοράς από το ίδιο σχήμα στην Κρήτη και ειδικότερα των ξενοδοχείων «Coral» και «Hermes» στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης. Αυτή η συναλλαγή που έγινε στα τέλη του 2019 αντιστοιχεί σε συνολική επένδυση ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ αναφέρουν πηγές του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου.

Επιπλέον, πέρυσι η Hines, ιδιοκτήτρια του «Grand Hyatt Athens» (πρώην «Athens Ledra»), εξαγόρασε και το ακίνητο του πρώην κινηματογράφου Odeon στη Συγγρού που βρίσκεται δίπλα στο «Grand Hyatt». Το ακίνητο σχεδιάζεται να μετατραπεί σε επέκταση του «Grand Hyatt» κατά 200 δωμάτια, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τη δυναμικότητά του σε περισσότερα από 500 δωμάτια και σουίτες από 309 που διαθέτει μέχρι τώρα.

Το τίμημα για το πρώην Odeon ήταν της τάξεως των 20 εκατ., ενώ άλλα 34 εκατ. περίπου κόστισε η εξαγορά του «Athens Ledra». Ητοι η Hines και οι συνεργάτες της έχουν δεσμεύσει κεφάλαια άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση και ανακαίνιση έξι ξενοδοχειακών μονάδων. Υπενθυμίζεται πως η Hines είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την απόκτηση του «Πόρτο Καρράς» αλλά, κατά πληροφορίες, διαπιστώθηκε μεγάλη διαφορά στο προσφερόμενο με το ζητούμενο τίμημα.

Η Hines απόκτησε τώρα τα τρία ξενοδοχεία του Cyan Group of Hotel έναντι 60 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 30 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ανακαίνισή τους. Οι τρεις μονάδες είναι το 4 αστέρων «Santa Marina Beach Resort» και το 5 αστέρων «Apollonia Beach Resort & Spa», αμφότερα στην Aμμουδάρα Ηρακλείου και το 5 αστέρων «Sitia Beach City Resort & Spa» στη Σητεία.

Η Cyan Group είναι πολυμετοχική, μοιρασμένη μεταξύ πολλών διαφορετικών φυσικών προσώπων και κατά πληροφορίες εκποιήθηκε ακριβώς για να τακτοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία του καθενός εξ αυτών. Η προηγούμενη εξαγορά των Hermes και Coral στον Αγιο Νικόλαο που ανήκαν παλαιότερα στον όμιλο Μαμιδάκη και κατόπιν στις πιστώτριες τράπεζες ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου. Τα ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων αντίστοιχα, βρίσκονται στον κόλπο του Μιραμπέλου στην Ακτή Κούνδουρου στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου. Είναι γειτονικά και διαθέτουν αθροιστικά περί τα 380 δωμάτια που όμως θα μειωθούν, καθώς η ανακαίνισή τους προβλέπει νέα διαρρύθμιση με κάποια μεγαλύτερα δωμάτια και σουίτες.

Το σύνολο των δωματίων που ελέγχει πλέον η Hines ξεπερνά τα 1.500, δυναμικότητα που την κατατάσσει μεταξύ των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών ομίλων στην Ελλάδα, σημειώνουν πηγές της αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή